Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково
Коментари Харесай

РИОСВ - Хасково отбеляза Европейската нощ на прилепа

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково означи Европейска нощ на прилепа, оповестиха от екоинспекцията. Единадесет деца на възраст от 5 до 14 години посетиха Регионална инспекция за опазване на околната среда по случай мотива.

Те се срещнаха с забавни обстоятелства за тайнственото животно и изгледаха презентация на Спасителния център за диви животни в Стара Загора за лекуването на ранени екземпляри. Малчуганите рисуваха и направиха маски на прилепи. За край взеха интензивно присъединяване във викторина по тематиката, за което завоюваха доста награди.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда припомниха, че Европейската нощ на прилепа се отбелязва всяка година в  нощта на 26 против 27 август, в над 30 страни по света. Споразумението за запазване на прилепите в Европа (EUROBATS) е в действие за България от 1999 година.

Предишната детска самодейност на екоинспекцията в Хасково бе във връзка Деня на Земята 22 април. Тогава институцията разгласи конкурс за рисунка или фотография на тематика " Инвестираме в нашата планета ", а на спечелилите бяха раздадени награди и грамоти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР