Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян
Коментари Харесай

Мечка нападна две крави край Триград

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян ревизира първите за годината сигнали за вреди от кафява мечка в землището на село Триград, община Девин и село Сливка, община Баните. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

При огледите и на двете са открити набези над две крави. В непосредственост до местата са открити следи на предпазения див звяр. За записаните вреди Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян ще изготви предложение за обезщетение на притежателите.

През този интервал на годината нападенията на мечки над селскостопански животни се дължат на неналичието на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата, обясниха от инспекцията. За недопускане на набези от мечки над селскостопанско имущество, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян приканва стопаните да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини.

Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е в солидни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР