Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник
Коментари Харесай

Заради горене на биомаса: Спряха два парогенератора на пернишкия ТЕЦ

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник през днешния ден издаде насилствена административна мярка за прекъсване на активността на парогенератори 4 и 5 на „ Топлофикация - Перник “, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса, в нарушаване на издаденото сложно позволение на сдружението. Спирането ще бъде осъществено, като се прекрати подаването на горива към котлите за наложително извеждане от употреба. Срокът на деяние на мярката е до осъществяване на изискванията на настоящото сложно позволение.
Акция в четири теца поради сигнал за екологична заплаха (ОБЗОР) Проверките започнаха след сигнали на жители, че в топлоелектрическите централи непозволено се изгаря отпадък
Проверките в „ Топлофикация – Перник “ АД, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД, „ Топлофикация – Сливен “ ЕАД и Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД не престават.

Разследващи и жандармерия влязоха в четирите частни теца в страната с цел да ревизират горят ли се рискови боклуци, които да обгазяват хората. Акцията е по предписание на основния прокурор след сигнал от ДАНС за „ застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгарянето на боклуци в топлофикационни дружества”.

Част от сдруженията, в които влязоха специалисти и униформени, са свързвани с предприемача Христо Ковачки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР