Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково
Коментари Харесай

РИОСВ - Хасково наложи глоба от 20 000 лева на ТЕЦ Марица 3 - Димитровград

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково наложи имуществена глоба от 20 000 лв. на Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) " Марица 3 " в Димитровград, оповестиха от екоинспекцията в доклад за работата на институцията през предишния месец декември.

Причината е несъблюдение на ограничения за прекратяване изпускането на неорганизирани излъчвания от западната страна на постройката на котелно помещение. Осъщественият емисионен надзор от страна на Изпълнителната организация по околната среда на ТЕЦ-а демонстрира, че измерените концентрации на азотни оксиди и прахуляк не надвишават избраните правила за възможни излъчвания.

През месеца чиновниците на екоинспекцията са направили 91 инспекции на активността на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали. В рамките на осъществения надзор са дадени 26 наставления, формирани са четири акта за определяне на административни нарушавания, издадени са шест наказателни постановления, подписани са две съглашение. Почистени са 64 нечисти с боклуци терени в обитаеми места в седем общини в двете области.

През ноември РИОСВ - Хасково предприе 122 инспекции на активността на 108 обекта. Дадени бяха 25 наставления, формирани 12 акта за административни нарушавания, издадени бяха три наказателни постановления.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР