Регионална библиотека Христо Ботев - Враца и Природен парк Врачански

...
Регионална библиотека Христо Ботев - Враца и Природен парк Врачански
Коментари Харесай

Александър Скалд представя книгата „Вой” във Враца на 31 октомври в Регионална библиотека

Регионална библиотека „ Христо Ботев ” - Враца и Природен парк „ Врачански Балкан ” показват книгата „ Вой ” (изд. „ Ерове) на 31 октомври от 17:30 ч. Това е и дебютният разказ на младия еколог и публицист Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд.

„ Вой “ е история за битка против бракониерството. И за една легенда. Легенда за голям черен вълк, който от години се изплъзва даже на най-опитните ловци.

Ловджийката Катя и екологът Атанас водят битка против бракониерството. След отвличането на вълчица от Врачанския Балкан стартират следствие на незаконна организация, занимаваща се с противозаконни кучешки боеве. В това премеждие се опознават и сближават, само че последователно схващат, че и двамата крият мрак, който ги е пречупил непоправимо.
А някъде из планината броди една легенда. Легенда за голям черен вълк, който от години се изплъзва даже на най-опитните ловци. Както всички вълци и този носи име на звезда – Ахернар. В устрема да събере разрушената си глутница, той ще се сблъска с прокълнати врагове, духове на остарели приятели и орис, отредена само на мощните. Волята на Великата Майка е Ахернар да се трансформира допълнително от лидер на дребна глутница.
Времето изтича. Спасението е надалеч. Воят се издига все по-силно. Чуваш ли го?

Александър Петров е създател и на научно-популярни публикации за списание „ 8 “, както и водещ на предаването за българската природа „ Пъдпъдък дейли “.

Началният час на срещата е 17:30 ч. в „ Обща читалня “ на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ - Враца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР