Регионална библиотека Дора Габе е домакин на изложба на детски

...
Регионална библиотека Дора Габе е домакин на изложба на детски
Коментари Харесай

Наградиха победителите в конкурса С очите си видях бедата”

Регионална библиотека ”Дора Габе ” е хазаин на галерия на детски рисунки от oбластния стадий на Международния конкурс за детска рисунка " С очите си видях бедата ”, проведен от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Добрич и Регионално ръководство на образованието – Добрич.

На 17 април 2024 година, изложбата бе открита от Стоян Георгиев, шеф бранш Превантивна и контролна активност при РДПБЗН - Добрич, който благодари на надарените децата за присъединяване в състезанието. На събитието участваха: Йорданка Костадинова - Областен шеф на Област Добрич, Дарин Димитров - Директор Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Добрич, Любомир Тодоров от Регионално ръководство на образованието – Добрич, представители на общински администрации в региона, участници и техни родители, жители. Областият шеф връчи грамоти и дарове на отличените млади художници.

Международният конкурс „ С очите си видях бедата ” е обичайната превантивна самодейност на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния замък на децата и е под егидата на Секретариата на откритото отчасти съглашение за огромните бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Целта на състезанието е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в международен мащаб, съществени знания за рисковете от бедствия, както и дейностите на единната избавителна система.

През 2024 г.в състезанието вземат участие 120 рисунки на деца от разнообразни образователни заведения в област Добрич. Съгласно регламента, класиралите се рисунки на призовите места в регионалния стадий ще бъдат изпратени за присъединяване в националният стадий на състезанието,,С очите си видях бедата ”, който ще се организира през месец юни.

Изложбата се намира в централното предверие на библиотеката и може да бъде прегледана до 17.05.2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР