Регионален форум за иновативните и творчески решения за работата на

...
Регионален форум за иновативните и творчески решения за работата на
Коментари Харесай

Сливен е домакин на регионален форум за предучилищното образование

Регионален конгрес за новаторските и креативен решения за работата на учителите в предучилищното обучение стартира в Сливен. Участват специалисти от Регионалните ръководства на образованието, шефове и педагози от детските градини в Бургас, Стара Загора, Хасково, Ямбол и града – хазаин. Ще бъдат показани най-хубавите практики за ръководство на просветителната среда, потреблението на тактики в преподаването на децата и приобщаването на родителите.

Кметът Стефан Радев бе посетител на събитието. Той приветства участниците и уредниците от РУО – Сливен и уточни, че тематиката на срещата е значима за всеки район и всяка община. „ Община Сливен е в по-особено състояние, защото може би е една от дребното в страната, на които се постанова да строят нови детски градини “, означи той. Вече стартира построяването на огромна, напълно нова детска градина, следва да бъде издигната и втора. Друга нова детска градина е открита в предходния мандат. Сред дилемите е и разширението на детски градини, с цел да се премине към целодневна форма на образование. „ Ние ще продължим да работим по всички въпроси, свързани с материалната база. Но, несъмнено, най-важна е същинската работа с децата – това, което вие, учителите, организирате и планирате и което получаваме като резултати на база вашата сила и въображение “, съобщи Радев. Той добави, че община Сливен е със характерна демографска картина, със относително огромен брой на малцинствените групи, със свои характерни проблеми. „ Те би трябвало да бъдат оценени съответно, тъй че да можем да дадем повече шансове на тези деца за еднакъв старт. В този смисъл всички нововъведения, които могат да бъдат въвеждани в образованието и възпитанието на децата, са освен добре пристигнали, само че и се надявам този развой да се развива с по-бързи темпове “, акцентира кметът.

Форумът се организира в хотел „ Национал палас “ със специфичното присъединяване на доцент доктор Емил Бузов от Великотърновския университет „ Св.св. Кирил и Методий “, модератор на полемиките. Ефективните резултати в работата си с децата ще показват две детски градини от община Сливен – „ Еделвайс “ и „ Елица “. Участниците бяха поздравени от децата на ДГ „ Мак “. Емблема на събитието стана рисунката на Галена Димитрова от ДГ „ Детство “, която през м.г. завоюва първа премия в конкурс на Българския народен комитет за предучилищно обучение.



Събитието се реализира в осъществяване на Националната стратегия на МОН „ Хубаво е в детската градина “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР