Regera постигна рекордното време от 28,81 секунди Емил Василев преди

...
Regera постигна рекордното време от 28,81 секунди Емил Василев преди
Коментари Харесай

Koenigsegg Regera отново подобри рекорда за 0-400-0 км/ч

Regera реализира рекордното време от 28,81 секунди

Емил Василев преди 17 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 19:08 | 19.06.2023

Еврокомисарят Тиери Бретон желае всички страни членки да забранят на Huawei и ZTE да доставят 5G съоръжение в Европейски Съюз

IT НовиниДаниел Десподов - 15:34 | 19.06.2023

Всички, които са употребили търсачката на Гугъл за интервала 2006-2014 година, могат да получат парична отплата

ХардуерДаниел Десподов - 14:21 | 20.06.2023

На китайския черен пазар най-хубавите чипове на Nvidia се продават за по $20 хиляди

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В електрическа автомобилна борба хибридният Koenigsegg Regera си върна купата за най-бързо време за 0-400-0 км/ч от напълно електрическия Rimac Nevera. Тестовете бяха извършени на летище Йоребро, ситуирано покрай Стокхолм, а данните бяха следени от RaceLogic.

Тестът 0-400-0 км/ч се смята за пример в света на хиперавтомобилите и Regera реализира рекордното време от 28,81 секунди, с което потвърди, че е по-бърз от всеки различен автомобил досега. Тестовете оцениха работата на системите за надзор на сцеплението, ABS, дейната аеродинамика и окачването в допълнение към мощността на мотора и сцеплението със спирачките.

През май изцяло електрическият Nevera на Rimac измина същата отдалеченост за 29,93 секунди, поставяйки тогавашния връх. Преди това той се държеше от Koenigsegg Agera RS с време от 33,29 секунди. Regera също по този начин записа следните времена: 0-402-0 км/ч – 29,60 секунди, 0-402 км/ч – 21,35 секунди и спринт от 402-0 км/ч – 8,25 секунди.

Това последно достижение бележи забележителен стадий в продължаващата конкуренция за автомобилна доминация сред задвижванията с вътрешно горене, хибридните и чисто електрическите задвижвания.

Убедително и дейно предложение

Koenigsegg Regera е пуснат на пазара през 2015 година в лимитирана серия от 80 автомобила, като производството стартира през 2018 година и завършва през 2022 година Дори и след близо 10 години от основаването на модела, той продължава да се държи на висотата измежду актуалните напълно електрически хиперавтомобили.

Впечатляващото показване може да се отдаде на задвижващата система Koenigsegg Direct Drive (KDD) на Regera, която замества обичайна трансмисия на мотора с вътрешно горене. Според компанията, защото скоростната кутия е виновна както за спомагателното тегло, по този начин и за загубите на успеваемост, всяка опция да се отстрани този двоен негатив е добре пристигнала.

KDD съчетава електрическо подкрепяне, което обезпечава мощ и разрешава прекъсване сходно на актуалните коли от Формула 1, което разрешава мощността на вградения V8 мотор с два турбокомпресора да се свързва непосредствено към задния мост без скоростна кутия.

Комбинираната мощ на Regera от 5,0-литровия V8 мотор и електромоторите надвишава 1500 конски сили, а оптималния въртящ миг е 1280 нютонметра. Regera тежи 1590 кг.

„ Фактът, че Regera към момента може да изненадва и удивлява автомобилния свят след толкоз време е доказателство освен за неговия вечен дизайн, само че и за инженеринга и технологиите, които са били доста по-напред. “

, споделя Кристиан декор Кьонигсег, създател и основен изпълнителен шеф на Koenigsegg

Компанията изяснява по-добрите резултати от теста най-много с „ новите гуми Cup2R от Michelin и по-гладкото трасе “. Няма да се чака дълго, преди противниците да се опитат да лишават купата от Koenigsegg.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР