Реформата в съдебната система трябва да се случи със съгласие,

...
Реформата в съдебната система трябва да се случи със съгласие,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Реформата в съдебната система трябва да се случи „със съгласие, а не с ритници“

„ Реформата в правосъдната система би трябвало да се случи „ със единодушие, а не с ритници. Ние влязохме в тези договаряния, с цел да създадем съглашение. Състезанието за това чия е виновността не беше стартирано от нас и няма да бъде продължено от нас “. Това сподели зам. -председателят на ГЕРБ Деница Сачева.

„ Приетата Конституция основава проблеми, които даже и през днешния ден трябваше да бъдат решавани със незабавни законодателни решения, които евентуално ще отворят други проблеми в бъдеще. Това е още едно доказателство за това, че с измененията не би трябвало да се бърза, че измененията не трябва да бъдат правени напук и измененията не би трябвало да бъдат по този метод „ опаковани “.

Според нея, в този миг би трябвало да бъде проявен разсъдък и предвидливост, тъй като войната е плахо бягство от проблемите на мира

„ Ако ние още веднъж ще хвърлим страната в следващите кавги и следващите военни дейности между тях и по-късно ще търсим единодушие, единствено ще загубим времето на хората “, сподели Сачева.

Реформата в правосъдната система би трябвало да се случи „ със единодушие, а не с ритници “

По думите й зад всички обвинявания, които се „ сипят върху ГЕРБ евентуално прозират и други ползи, в това число геополитически или стопански за сходни нелепи обвинявания, които в действителност нямат учредения.

„ Ротацията беше въпрос на механически детайлности. Поне по този начин беше показано и в действителност стартира да се развива като проблематичен сюжет тогава, когато беше сложена тематиката за това кой да бъде външен министър.

Това по думите й е последвано от „ серия от нелогични дейности “.

„ На 6 март беше подадена оставка без да бъдат известени Мария Габриел и ръководителя на нашата парламентарна група. Един меморандум беше изпратен, без да бъде пояснен “.

Интересен, съгласно Сачева е въпросът със земеделския министър, „ който през днешния ден желае бъде в кабинета Денков-Габриел, само че не желае да бъде в кабинета Габриел-Денков, само че декларира, че е подготвен да бъде в служебно държавно управление.

„ Всички тези неща да нелогични и безпринципни и човек фактически поема даден ангажимент и носи своята отговорност или постоянно намира съответните оправдания за това за какво да не направи нещо “, добави тя.

Сачева акцентира, че ГЕРБ желае правосъдна промяна, само че същинска.

„ Такава правосъдна промяна ние сигурно не желаеме, само че правосъдна промяна, която е добре премислена, такава промяна е безусловно наложителна “.

Източник: Българска национална телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР