Реформа в МВР трябва да има, но това е бавен

...
Реформа в МВР трябва да има, но това е бавен
Коментари Харесай

Валентин Радев: За реформа в МВР трябват не само съкращения, но и структурни промени

Реформа в Министерство на вътрешните работи би трябвало да има, само че това е муден развой, за който са нужни освен съкращения, само че и структурни промени. Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи от държавното управление на ГЕРБ Валентин Радев в " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Няма да приказвам срещу моя сътрудник Бойко Рашков. Всеки министър се пробва да направи промени в Министерство на вътрешните работи, тъй като, който и да е - той вижда несъвършенствата на системата ", съобщи Радев.

Бившият министър разяснява, че Министерство на вътрешните работи не може да се реформира от вътрешната страна.

" Политическото управление може леко да промени посоката, само че това би трябвало да става с увереността на чиновниците, че това се прави. Но освен с техните старания, а да има и външен взор. Реформа не се прави за 3 даже за 6 месеца “, добави той.

Валентин Радев разяснява и поръчката на държавното управление за битка с корупцията:

" Дори господин Рашков да е най-хубавият герой против корупцията и да отиде в КПКОНПИ, там няма да се оправят нещата. Борбата с корупцията да бъде потисната в някакви размери не е наш феномен, не сме го измислили българите. Европа го вижда и не инцидентно сътвори Европейска прокуратура “, сподели още Радев.

Според него не може непрекъснато да се приказва против прокуратурата.

" Прокуратурата не е единствено Иван Гешев - има над 3 000 чиновници. Не мога да си показва, че всички не са готови и не си правят работата “, счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР