Рефлексотерапията чрез масаж на ключови точки на краката е един

...
Рефлексотерапията чрез масаж на ключови точки на краката е един
Коментари Харесай

Неподозираните ползи за дамите от масаж на краката

Рефлексотерапията посредством масаж на основни точки на краката е един от методите, по които всеки може да поддържа здравето си.

Масажът на краката е повече от просто развлечение или техника за релаксация. Той има по-важни изгоди за здравето въз основа на рефлексологията. Това е безвреден и изцяло натурален метод да подобрите качеството си на живот посредством стимулиране на нервите, всеки от които се разклонява в разнообразни органи и жлези в тялото.

7 изгоди от масажа на краката:

1.            Облекчава напрежението. Петминутен всекидневен масаж на краката може да помогне за понижаване на равнищата на стрес, кръвното и сърдечната периодичност, съгласно огромни проучвания.
 Не подценявайте тези признаци с краката – вижте какви болести издават Не подценявайте тези признаци с краката – вижте какви болести издават
Дискомфортът в краката може да издава съществени болести. Често отдаваме недоволствата си на умората и физическото натоварване. И това...

2.            Облекчава болката. Доказано е, че масажът на краката облекчава болката, в това число след интервенция и цезарово сечение.

3.            Помага при рак. Масажът на краката е оказал помощ на пациентите с рак да се отърват освен от болката, само че и от гаденето, съгласно изследване, извършено от учени. Известно е фрапантно понижаване на физическите признаци, свързани с рак и лекуването му.

4.            Облекчава множествената склероза. Изследователи от Ирак открили, че рефлексотерапията може да облекчи изтощителната отмалялост, от която страдат доста хора с множествена склероза.

5.            Намалява кръвното налягане. Науката е потвърдила, че хипертонията е друго заболяване, което може сполучливо да се лекува с рефлексотерапевтичен масаж на краката.

6.            Облекчава признаците на Постановление на Министерски съвет. Според изследване, оповестено в списание Obstetrics and Gynecology, дамите, подложени на рефлексотерапия, в това число масаж на краката, оповестяват за по-малко признаци на Постановление на Министерски съвет спрямо групата на плацебо.
 Как да се оправим с мазолите? Как да се оправим с мазолите?
Проблемът с мазоли по краката визира доста хора, без значение от пола и възрастта. Малките елементи от кератинизирана кожа нормално се при...

7.            Облекчава подпухналостта. Турските лекари откриха, че постоянният масаж на краката има позитивен резултат върху отоците, свързани с бременността. Освен това, дамите в групите за масаж са имали видимо по-малка обиколка на краката.

Как да масажирате краката си

1.            Нанесете малко количество топъл лосион или зехтин върху крайници си.

2.            Започнете да масажирате с палци от върха на пръстите си и постепенно преминете към глезена. Върнете се към пръстите на краката си и разтрийте леко. Повторете 2 или повече пъти.

3.            Масажирайте стъпалото на крайници си. Започнете от върховете на пръстите на краката си и спуснете палците крепко към петата. Върнете се към пръстите на краката си и разтрийте долната част на крайници си с палци. Повторете 2 или повече пъти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР