Реферите на вечното дерби ЦСКА - Левски очакват провокации от

...
Реферите на вечното дерби ЦСКА - Левски очакват провокации от
Коментари Харесай

Провокации към реферите на ЦСКА - Левски

Реферите на " безконечното дерби " ЦСКА - Левски чакат провокации от футболистите. Това разгласи назначеният за основен арбитър Радослав Гидженов. Срещата е на следващия ден от 14.45 часа на Националния стадион. 32-годишният рефер и помощниците му към този момент влязоха в историята, преди мачът да е почнал, тъй като в никакъв случай до момента рефери не са давали изказвания в навечерието на какъвто и да е дуел. На срещата с медиите през вчерашния ден участваха още асистентите Мартин Маргаритов и Диян Вълков, четвъртият арбитър Никола Попов, както и ВАР арбитрите Ивайло Стоянов и Георги Кабаков.
" За всеки е най-голямото самопризнание да свири ЦСКА - Левски. Това е стъпка напред в моята кариера. Ще се постарая да се разясняват единствено футболните достолепия, а не съдийските отсъждания.
Трябва да се абстрахирам от всичко. Аз си последвам прецизно разпоредбите на играта, спокоен съм и ще се оправя със срещата.
Върху мен няма безусловно никакъв напън, всеки мач е под мониторинг на УЕФА, получавам противоположна връзка и се стремя да се усъвършенствам.
Аз съм арбитър на ФИФА и УЕФА и последвам техните указания, а те са срещу издание на изявленията и обществени изяви ", сподели Гидженов и продължи: " Придобиваме визия за всеки футболист и имаме едно мислено за провокациите. Преди мач всички обсъждаме с кои футболисти може да имаме проблем и да бъдем деликатни. Коментираме кой симулира, кой преиграва. Знаем и в тази ситуация за играчите от ЦСКА и от Левски, разискали сме ги. Всеки арбитър самичък с наличието си на терена преценява по кое време даден футболист с държанието си заслужава да получи жълт картонУ, сподели още съдията.
" Всеки футболен арбитър на терена излиза с концепцията да се показа по най-хубавия метод. Когато има интервенция на ВАР - има неточност. Когато си ВАР - нямаш вид, застраховка. Отговорността е доста огромна. Следваш протокола. Напрежението няма да повлияе. Естествено, че имаме позиция като съдии и колектив. Считаме, че можем да водим тези срещи. Имаме сходен опит в последните години ", сподели Кабаков.
Резултати
Шампионска лига
Група E: Селтик - Лацио 1:2; Атлетико М - Фейенорд 3:2.
Група H: Порто - Барселона 0:1; Антверпен - Шахтьор Д 2:3.
Група G: Лайпциг - Ман Сити 1:3; Цървена звезда - Йънг Бойс 2:2.
Група F: Борусия Д - Милан 0:0; Нюкасъл - ПСЖ 4:1.
1601-1
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР