Редвона въздушна линия между София и Одесас бе открита в

...
Редвона въздушна линия между София и Одесас бе открита в
Коментари Харесай

Започнаха редовните полети между София и Одеса

Редвона въздушна линия сред София и Одесас бе открита в петък. Стартът на полетите бе даден на публична конференция в Украйна, откакто се извърши и първият полет от българската столица до петия по величина украински град. Пътуването от София до Одеса към този момент ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които ще реализира националният ни авиопревозвач.

" Радваме се, че тъкмо ние, като народен транспортьор на България, имаме удоволствието да обявим старта на новата линия сред София и Одеса и по този метод да свържем двете страни. Освен, че полетите са в комфортни вечерни часове в петък и неделя, за спомагателен комфорт на пасажерите ни, по линията ще оперират и най-новите самолети от самолетния парк на " България Ер” – Embraer E190 ", съобщи Мария Стоянова, търговски шеф на " България Ер”, по време на формалната гала в Одеса.

На събитието участваха още генералният консул на България в Одеса Димитър Тучков, управлението на Международното летище в украинския град, президентът на Асоциацията на българите в Украйна, членове на украинския парламент, както и представители на туристически организации.

" Когато приказваме за маршрута София-Одеса-София, би трябвало да вземем поради огромните търговски и културни връзки сред двете ни страни, както и огромните украински и български общности, сходствата в туризма у нас и в България - летен и зимен. Това са част от аргументите, заради които считаме, че маршрутът ще бъде сполучлив. Освен това, имаме вяра, че линията има нужният капацитет за по-нататъшно увеличение на честотата на полетите”, сподели шефът на летището в Одеса Павло Прусак.

Полетите сред българската столица и крайбрежния украински град се извършват два пъти седмично – в петък и неделя. Самолетите от София към Одеса изхвърчат в 19:05 ч., а от Одеса към София – в 21:20 ч. локално време, което дава чудесна опция на пасажерите да пътуват сред двата града, както с екскурзионна цел и отмора, по този начин и по работа. Цените на еднопосочните билети стартират от 46 евро, а на двупосочните – от 92 евро.

Удобството на линията бе оценено и от пасажерите на първия полет от София до Одеса, който се извърши в петък. " Често пътувам сред София и Одеса и по тази причина доста се веселя, че към този момент мога да употребявам тези полети ", " Най-много ми харесва, че цените на самолетните билети са съвсем като тези на автобусните, а ще стигна за по-малко от 2 часа " ; " Често пътувам и съгласно мен, линията е доста нужна ", бяха част от мненията на пасажерите на борда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР