Редовното пиене на бира защитава костите от разрушаващото въздействие на

...
Редовното пиене на бира защитава костите от разрушаващото въздействие на
Коментари Харесай

Бирата укрепва костите

Редовното пиянство на бира пази костите от разрушаващото влияние на времето и от факторите на околната среда, открили са проучвания на испански учени.

Според тях бирата не разрешава на костите да станат чупливи и нежни. Жените, които постоянно пият бира, имат доста по-здрави кости спрямо тези дами, които подценяват кехлибарената напитка.

Известно е, че високото наличие на силиций в бирата оказва помощ за закъснение на процесите, които водят до последователното разрушение на костите, а също по този начин подтиква образуването на нова костна тъкан.

Бирата е богата и на фитоестрогени, които съставляват промишлената версия на естроген, а той прави костите здрави. Костите се състоят от доста нишки, минерали, кръвоносни съдове.

 Бирата укрепва костите

В здравите кости съществуват дребни пространства сред съставните им детайли. Изследователите анализирали желанията на 1700 физически здрави дами.

След това те минал и през ултразвуково сканиране на костите на ръцете и станало ясно, че дамите, които постоянно си пийвали бира, имали доста по-здрави и плътни кости от останалите.

Сканирането било точно на костите на ръцете, тъй като костите на пръстите са едно от първите места в организма на индивида, където личат първите признаци на остеопорозата – болестта, което води до последователно разрушение на костите.

Хората, които си разрешават няколко глътки бира дневно са равнопоставени на тези, които пият по две-три халби на ден, считат експертите. Според техните проучвания и дребното количество бира на ден или седмично укрепва костите.

Според испанския екип силицият играе основополагаща роля във образуването на костите, а бирата е един от най-важните източници на силиций в нормалния режим на хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР