Редовното имунизиране с бустер на ваксините срещу новия коронавирус ще

...
Редовното имунизиране с бустер на ваксините срещу новия коронавирус ще
Коментари Харесай

Експерт: Редовното реваксиниране е бъдещето в борбата срещу Covid-19

Редовното ваксиниране с бустер на имунизациите против новия ковид ще е належащо поради разновидностите, които го вършат по-заразен и кадърен да заобикаля човешкия имунитет, сподели за Ройтерс ръководителката на програмата за секвениране на генома на новия ковид във Англия.

Новият ковид, който лиши живота на 2,65 милиона души по света след появяването си в Китай в края на 2019 година, мутира приблизително един път на всеки две седмици, по-бавно от вирусите на грипа и на СПИН, само че задоволително, с цел да се постанова смяна във имунизациите.

Проф. Шарън Пийкок, началник на консорциума COG-UK, секвенирал половината от всички засечени по света геноми на новия ковид, споделя, че е нужно интернационално съдействие в битката на " котка и мишка " с Covid-19.

" Трябва да разберем, че постоянно ще би трябвало да одобряваме усилващи " бустер " дози, имунитетът към ковид не трае постоянно ", сподели тя пред Ройтерс.

" Вече променяме имунизациите, с цел да се оправяме с еволюцията на вируса - има налагащи се разновидности, които комбинират увеличената преносимост на вируса и способността му отчасти да заобикаля нашия имунен отговор ", добави тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР