Редовната физическа активност допринася за редица ползи за здравето ни.

...
Редовната физическа активност допринася за редица ползи за здравето ни.
Коментари Харесай

Най-ефикасното възстановяване след тренировка

Редовната физическа интензивност способства за редица изгоди за здравето ни. От това да се усещаме енергични и мощни, до това да вкараме тялото ни в най-хубавата му форма. И въпреки всичко, тренировките могат да имат и противоположен резултат, изключително в случай че са прекомерно натоварващи и тежки (спрямо актуалното ни положение и способности). И изключително в случай че не се възвръщаме дейно.

Дори да не следваме съответна подготвителна стратегия, е извънредно значимо да включваме в графика си време за възобновяване и отмора. Дали ще са няколко часа или няколко дни, зависи от задачите ни. Но при всички случаи не трябва да го пропущаме.

Много от хората, които се занимават интензивно със спорт, постоянно употребяват може би най-популярния (и бърз) метод да подсилят организма си след фитнес. Но въпросният протеинов шейк не е единственият асистент - има надалеч повече запаси, които бихме могли да използваме за възобновяване, написа Fitnessandpower.
 Снимка 582207
 

С тях ще задействаме процеса на напредък на мускулите и в същото време ще ги подготвим за идната интензивна интензивност.

Бърза помощ

Веднага след подготовка е желателно да одобряваме:
BCAA - към 3-5 грама за угнетяване на катаболизма и усилване на секрецията на HGH и тестостерона; Глутамин - към 3 грама за сила, за попречване разграждането на мускулната тъкан; подтиква и секрецията на хормона на растежа; Вода - към 500 мл, нужни за нормализиране на водно-електролитния баланс; целесъобразно е да е минерална вода;  Снимка 582205
 

Серозните играчи

Втората стъпка, която би трябвало да предприемем, е 20-30 минути след края на тренировката. Това е и втората фаза във възстановяването ни, в която значими са: 
Бърз протеин - ако след подготовка не приемем BCAA или други аминокиселини, е належащо да вземем протеин (яйчен белтък, бяла риба, пилешко месо, суроватъчен протеин и др.) допустимо най-скоро, откакто сме завършили да спортуваме; Въглехидрати - към 50-100 грама бързо- и приблизително усвоими въглехидрати (картофи, зърнени храни, ориз, царевица); в случай че пък напълняваме много елементарно, е добре да използваме единствено комплицирани въглехидрати - не повече от 30 грама; Креатин - сред три и пет грама от него се употребява като бързо мобилизиращ се запас от високоенергийни фосфати в скелетните мускули и мозъка; креатинът се усвоява най-добре с въглехидрати след тренировка; Още повече вода - тук всичко би трябвало да е ясно;  Снимка 582216
 

Точката

Тук следва най-приятната част, тъй като включва спомагателни техники, които ще ни накарат да се отпуснем.
Леко кардио - за 20-25 минути ще свърши чудесна работа с тялото ни; Дълбокотъканен масаж - ще усъвършенства настроението и мускулния тонус, ще подтиква кръвообращението и ще отстрани токсините; Сънят - той идва най-сетне, само че пък не и на последно място, тъй като е ужасно средство за възобновяване след интензивна подготовка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР