Редно беше да вземете мнението на парламента преди удължаването на

...
Редно беше да вземете мнението на парламента преди удължаването на
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Без обществено обсъждане и санкцията на НС служебният кабинет е удължил концесията на Росенец

Редно беше да вземете мнението на Народното събрание преди удължаването на концесията върху пристанищен терминал " Росенец ". Това сподели депутатът от парламентарната група на Демократична България Мартин Димитров от парламентарната естрада на служебния министър на превоза и известията Христо Алексиев, съобщи. 

" Господин Алексиев, редно беше да вземете мнението на Народното събрание по въпроса за удължаването на концесията върху пристанищен терминал " Росенец ". Редно беше да има публично разискване и да бъде заложен въпроса по какъв начин това ще се отрази на пазара на горива в България в тази комплицирана обстановка, в която се намираме. Ако пристанището беше останало държавно, то може да дефинира такси. Така е било до 2011 година и според от конюнктурата тези такси да се усилват или да понижават. Тоест, по този начин страната щеше да има повече надзор. Да, ние сме за пазарна стопанска система, само че има тематики и въпроси, по които е значимо страната да има повече надзор ", сподели Димитров.

Според депутата страната е изгубила опция да упражнява надзор и в същото време не е спомогнало за поевтиняването на горивата. 

" Още повече, че по този начин страната изгуби опция за практикуване на надзор върху този бранш. А хората питат какво става с цените на горивата. Защо са по-високи от тези, които бяха при започване на войната в случай, че отстъпката на сорта Urals е сериозна и като я калкулираме, би трябвало цените на горивата да бъдат по-ниски. Аз не знам вашето държавно управление по тази тематика да е направила една стъпка. Вместо това имахте опция страната да има повече надзор в този бранш, да дефинира и събира такси, и вие се отказахте. Искам да попитам за какво не направихте публично разискване, за какво не питахте Народното събрание и по какъв начин това ще се отрази на пазара на горива в България удължаването на концесията ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР