Редица световни лидери са изпратили поздравителни адреси на президента Румен

...
Редица световни лидери са изпратили поздравителни адреси на президента Румен
Коментари Харесай

Путин, Байдън и Елизабет II поздравиха Румен Радев за националния празник

Редица международни водачи са изпратили приветствени адреси на президента Румен Радев по случай националния празник – Деня на Освобождението, 3 март. Сред тях е и съветският държавен глава Владимир Путин, който сега води война в Украйна, излиза наяве от прессъобщение в уеб страницата на българското президентство.

В писмото си Путин „ поздравява българския държавен глава с Деня на освобождението на България от османско робство и показва респект към саможертвата на българските опълченци и съветските бойци, воювали един до друг за свободата на България “.

На първо място е подложен поздравът на американския президент Джо Байдън, който акцентира, че „ Съединени американски щати ще продължат да бъдат хладнокръвен сътрудник в отстояването на господство на закона, укрепването на демократичните институции, битката с корупцията и просперитета на българските жители “.

Поздравителен адрес е постъпил и от английската кралица Елизабет II, която „ насочва най-хубави пожелания към българския народ ”. „ Надявам се с превъзмогването на световните здравни провокации дружно, с увереност и неотстъпчивост, да предстоят по-добри времена в бъдеще “, написа тя.

Федералният президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща „ сърдечни поздравления към българските жители “ и показва вяра, че „ във време, изпълнено с провокации, съдействието, скрепено с доверие сред двете страни, ще продължи “. „ Заедно, като европейци и другари, ние ще се оправим сполучливо с провокациите “, декларира немският държавен глава.

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин пожелава „ разцвет на България и мир и благополучие на българския народ “. Китайският държавен глава показва убеденост, че обичайното другарство и стратегическото партньорство сред двете страни ще продължат да се развиват за благополучието на двата народа, написа в адреса му.

Поздравления Радев е получил още от японския император Нарухито, краля на Испания – Фелипе VI, белгийския крал Филип, президента на Словения – Борут Пахор, ирландския президент Майкъл Хигинс, швейцарския държавен глава Игнацио Касис, президента на Израел Ицхак Херцог, президента на Палестина Махмуд Аббас, президента на Азербайджан – Илхам Алиев, краля на Мароко – Мохамед VI, президента на Виетнам – Нгуен Суан Фук, и други

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР