Редица свързани с Русия политически реклами във Фейсбук конкретно са

...
Редица свързани с Русия политически реклами във Фейсбук конкретно са
Коментари Харесай

Уисконсин и Мичиган - основни мишени на руските политически реклами във Фейсбук

Редица свързани с Русия политически реклами във " Facebook " съответно са били ориентирани към американските щати Уисконсин и Мичиган . Това разкриха четирима източници пред СиЕнЕн.

Двата щата се оказват и решаващи за успеха на Доналд Тръмп на президентските избори през ноември, отбелязва американската телевизия.

 Тръмп причисли и „ Фейсбук” към „ подправените медии”
Тръмп причисли и „ Facebook ” към „ подправените медии ”

" Facebook " постоянно е бил анти-Тръмп

Някои от съветските реклами са били ориентирани към основни демографски групи в региони на двата щата, които са се трансформирали и в основни, означиха двама от източниците. Според източниците политическите реклами са били с разединяващи послания, в това число и поощряване на антиислямски настроения.

Докато някои реклами са се появили в региони на страната, където изборите не са били толкоз оспорвани, то други са били за смяна на публичното мнение в противоречиви региони.

 Кремъл: Москва няма нищо общо с политическите реклами във Обновена
Кремъл: Москва няма нищо общо с политическите реклами във " Facebook "

Това съобщи изрично представителят на Кремъл Дмитрий Песков

Мичиган беше най-оспорваният щат на изборите през ноември 2016 година Тръмп победи претендента на демократите Хилари Клинтън с към 10 700 гласа от близо 4,8 милиона бюлетини. Уисконсин също беше един от тези противоречиви щати. Тръмп завоюва с към 22 700 гласа преднина. Двата щата, които Тръмп взе с под 1% разлика, бяха основни за успеха му в Избирателната гилдия.

Източниците не конкретизират по кое време тъкмо през 2016 година са пускани рекламите в двата щата.

По-рано " Facebook " призна, че към ¼ от 3000 реклами на Русия са били ориентирани към съответни географски локации . Социалната мрежа разясни, че рекламите са били популяризирани най-вече през 2015 година Според " Facebook " към 10 милиона души са видели съветските политически реклами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР