Редица признаци могат да покажат каква ще е продължителността на

...
Редица признаци могат да покажат каква ще е продължителността на
Коментари Харесай

За дълъг живот е важно да ставаме от масата по-рано и да се движим



Редица признаци могат да покажат каква ще е продължителността на живота , и има ли риск от ранна гибел. Така да вземем за пример какъв брой бързо човек става от масата след хранене може да покаже дали ще почине през идващите 10 години. Резултатите от проучването публично са оповестени в British Medical Journal.

В своето изследване специалистите изследвали какъв брой време лишава на хората да извършват дребни ежедневни задания. Оказа се, че скоростта на вървене и способността да се подготвят независимо ястия могат да станат маркери, показващи здравословни проблеми, които изискват незабавна реакция.

 Учените са изследвали данни за здравния статус на повече от 6000 участници от 1985 до 1988 година, написа Daily Record. От 2007 до 2016 година участниците са минали трикратни физически прегледи по три пъти по съществени посоки, а до октомври 2019 година като част от опита са регистрирани няколко смъртни случая по разнообразни аргументи.

Оказа се, че тези участници, които оповестяват, че стават постепенно от стола, са умряли към 10 години по-рано по отношение на останалите . Те са имали и повече компликации в ежедневния си живот през четирите години преди гибелта си, и тези компликации са се нараснали фрапантно тъкмо преди гибелта им.

По-слабата двигателна функционалност е обвързвана с нараснал риск от смъртност. Този риск директно зависи от скоростта на вървене и от времето, в което се става от стола. 30% от всички хора, които изпитват усложнения, умират “, се споделя в отчета.

В друго проучване учените създали " калкулатор на гибелта " за възрастни хора, който разрешава на околните да възнамеряват грижите за болен човек до гибелта му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР