Редица ограничения срещу Ковид в Гърция ще бъдат облекчени, по-специално

...
Редица ограничения срещу Ковид в Гърция ще бъдат облекчени, по-специално
Коментари Харесай

Гърция: Падат голяма част от COVID ограниченията

Редица ограничавания против Ковид в Гърция ще бъдат облекчени, по-специално нуждата от показване на документи за имунизация против ковид на входа на заведения за публично хранене, магазини за хранителни артикули и други обекти. Мерките ще бъдат анулирани от 1 май до 31 август. Това заяви в телевизионно послание гръцкият министър на опазването на здравето, Танос Плеврис.

" От 1 май до 31 август няма да е належащо да се показват документи за имунизация против ковид, като новите решения за тази мярка ще бъдат взети на 1 септември. От 1 юни носенето на защитни маски в закрити пространства ще бъде анулирано. От 1 май в учебните заведения ще бъде отстранено самотестването благодарение на комплекти за Ковид -19, раздавани гратис в аптеките на възпитаници и студенти. След Великденската почивка учениците ще се върнат в учебно заведение без самотестване ", сподели министърът, представен от БГНЕС.

В същото време от 1 май единствено неимунизираните служащи ще би трябвало да се подлагат на бързи проби един път седмично, посочи министърът. От 1 май до 31 август всички ограничавания за броя на хората в заведения за хранене, кафенета, кина, игрища и други публични места ще бъдат отстранени и ще бъде позволено 100% обитаване.

Въведената по-рано санкция от 100 евро за неимунизирани жители над 60-годишна възраст също ще бъде анулирана от 15 април.

" Великден ще се чества при сегашните ограничения с рекомендацията да се носи маска единствено там, където има доста хора ", добави министърът, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР