Редица нарушения и престъпления са били разкрити по време на

...
Редица нарушения и престъпления са били разкрити по време на
Коментари Харесай

Спецакция в Монтанско: Какви престъпления са били разкрити в рамките на ден?

Редица нарушавания и закононарушения са били разкрити по време на спецакция на полицията , осъществена на територията на област Монтана през вчерашния ден. Тя е била за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони. В хода на интервенцията са били тествани 271 МПС , 397 души , 46 лица от престъпен контингент и 27 техни сборища , 11 търговски обекта , 10 заложни къщи и 10 автоморги , сервизи и депа , 8 питейни и увеселителни заведения и толкоз пунктове за черни и цветни метали . Регистрирани са 17 закононарушения и са формирани 6 досъдебни производства . Трима са арестувани по ЗМВР. Съставени са 31 предупредителни протокола, 6 акта и констативни протокола за нарушавания, открити от други проверяващи органи.

Какви разкрити закононарушения има на територията на РУ-Лом?

41-годишен ломски гражданин е арестуван за осъществяване на две обири – на принадлежности от локална компания и на сумата от 1000 лева от парцел дом в крайдунавския град. На 23 април в РУ-Лом е постъпил сигнал за кражба на инверторен електрожен, ъглошлайф и комплект звездогаечни ключове от парцела на компания, произвеждаща елементи от ламарина и пластмаса.

След два дни постъпила тъжба от локална жителка, че същия ден бил взломен прозореца на къщата й и били отнети към 1000 лева При осъществените оперативно-издирвателни мероприятия полицейските чиновници са открили причинителя – мъж на 41 години от същия град. Част от откраднатите движимости са открити и конфискувани. Работата по случая продължава.

22-годишен пасажер , возещ се в таксиметров автомобил в Лом, е арестуван за владеене на наркотични субстанции . След сигнал е осъществена полицейска инспекция на лек таксиметров автомобил „ Дачия Сандеро “ в региона на бензиностанция. При направения обиск на 22-годишен пасажер от автомобила с престъпни прояви са били конфискувани 2 хартиени свивки, съдържащи 4,62 грама суха зелена листна маса с тегло 4,62 грама, която при направения полеви тест реагира на амфетамин . По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а от Наказателен кодекс.

35-годишен барман в крайдунавския град е арестуван за 24 часа за владеене на амфетамини . След получена информация в 22:45 часа чиновници на РУ-Лом са арестували в заведение 35-годишен барман, който носел полиетиленов плик, съдържащ 15 топчета с бяло прахообразно вещество, с общо тегло 16,41 грама амфетамин , открит с полеви наркотест. На бара в питейното заведение са били открити и конфискувани две електронни везни. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а, алинея 3, т. 1, във вр. с член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс.

1,2 кг ситно нарязан тютюн без обезщетен данък е конфискуван от частен дом в с. Комощица. На притежателката е формиран акт по Закона за акцизите и данъчните хранилища. По случая е формирана кореспонденция по член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Незаконно притежавани дърва за огрев са открити в два частни парцела в село Крива Бара и Дъбова махала. На жителите на къщите са формирани актове по Закона за горите.

Какви разкрити закононарушения има на територията на РУ-Монтана?

Незаконно притежавана едноцевна ловна пушка и три ловни патрона са били иззели чиновници на Участък „ Огоста “ от парцела на 69-годишен гражданин в село Славотин. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Служители на Участък „ Бойчиновци “ са открили собственик на мобилен номер, от който били осъществени злоумишлени телефонни позвънявания за пожар в магазин в село Кобиляк. От мобилния номер били направени 2 позвънявания на 12 април на ЕЕН 112, като сигналите посетили чиновници на РСПБЗН-Монтана, само че не открили пожар в магазина. При извършените оперативно-издирвателни мероприятия е открито, че мобилният номер принадлежи на 40-годишна жителка на село Владимирово. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура-Монтана.

Разкрит е 77-годишен рецидивист от Монтана , направил опит за кражба на аудиосистема „ Панасоник “, на стойност 800 лв., от частен парцел в кв. „ Мала Кутловица “. По случая са открити очевидци. Материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура-Монтана.

Установени са трима рецидивисти от Лом , надлежно на 41, 32 и 59 години, които през април са направили кражба на железни детайли и профили от складово помещение на монтанска компания, намиращо се в новата индустриална зона на регионалния град. По случая са открити голям брой очевидци. Предстои материалите да бъдат докладвани на Районна прокуратура-Монтана.

Археологически предмети , които не са разпознати и регистрирани по надлежния ред, са били конфискувани от жилището и лекия автомобил на 40-годишен монтански гражданин . При осъществени процесуално-следствени дейности от апартамент в ж.к. „ Плиска “ са били конфискувани 2 корозирали предмета с неправилна форма , наподобяващи върхове на копия , а от лек автомобил, паркиран директно пред населявания адрес, металдетектор „ Голдън Маск Про 4 “. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 278, алинея 6, от Наказателен кодекс.

Какви разкрити закононарушения има на територията на РУ-Берковица?

Трима поданици на кв. „ Раковица “, надлежно на 18 и 17 години , са били арестувани за кражба на 5000 лв. от къща в същия квартал. Престъплението е осъществено на 8 против 9 май, като била взломена ПВЦ дограмата на къща, откъдето от дрешник в една от стаите са били отнети оставените пари. Работа по случая продължава РУ-Берковица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР