Редица държави в Европа обявиха затягане на противоепидемичните мерки на

...
Редица държави в Европа обявиха затягане на противоепидемичните мерки на
Коментари Харесай

Гърция органичава работното време на ресторантите, а Франция изисква работа от вкъщи заради Омикрон

Редица страни в Европа оповестиха стягане на противоепидемичните ограничения на фона на растеж на новите случаи на COVID-19, оповестиха международните организации.

Гърция разгласи нови ограничения, които ще влязат в действие при започване на януари и ще обиден работното време на заведенията за хранене и питейните заведения. Франция ще вкара от идната седмица ограничавания на всеобщите събирания и изисква всички служащи, за които това е допустимо, да работят от домовете си най-малко три дни в седмицата.

Новите ограничения в Европа идват на фона на разпространяването на новия вид на. Гърция регистрира в понеделник рекорден брой нови случаи - 9284. Във Франция хората, дали позитивна проба, надминаха 100 000 дневно през последните дни.

Новите ограничения в Гърция ще са в действие от 3 до 16 януари. Съгласно разпоредбите носенето на маски с висок клас отбрана ще бъде наложително в питателните магазини, градския превоз и заведенията. Баровете и заведенията за хранене ще могат да работят до среднощ, без правостоящи и с по най-много шестима клиенти на една маса.

“Ако установим, че тези ограничения не се съблюдават, ще забраним музиката [в тези публични места] ”, сподели здравният министър на Гърция Танос Плеврис на конференция.

Властите в Гърция стегнаха ограниченията против COVID-19 преди празниците. От предходната седмица носенето на маски е наложително и навън, а коледните и новогодишните тържества бяха анулирани.

Във Франция в понеделник влязоха в действие нови правила, които ще важат в идващите три седмици. Те плануват всички чиновници в частния и обществения бранш, за които това е допустимо, да работят от вкъщи си най-малко три дни в седмицата. Носенето на маски навън ще бъде наложително в гъсто обитаемоте елементи на градовете.

В питейните заведения и заведенията за хранене храните и напитките ще могат да се употребяват единствено на масите, а не от правостоящи клиенти. Храните и напитките ще бъдат неразрешени в градския превоз и в кината. Въвежда се възбрана за събития с над 2000 гости на закрито и над 5000 навън.

“Знам, че това наподобява на филм до безкрайност, само че преди една година започнахме нашата имунизационна акция и в този момент сме една от най-ваксинираните и предпазените народи ”, сподели министър председателят Жан Кастекс на конференция.

Френските управляващи възнамеряват да вкарат документ за имунизация като условие за посещаване на обществени места. Сега е това е допустимо и против негативен резултат от тест за COVID-19. За да влезе мярката в действие, тя би трябвало да бъде подкрепена от Народното събрание.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Хилда от Сирия, която пее в църковния хор  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР