Редът за провеждане на събрания, митинги и манифестации бе тема

...
Редът за провеждане на събрания, митинги и манифестации бе тема
Коментари Харесай

Ръководствата на МВР и на общината в Сливен се срещнаха по повод протестите

Редът за осъществяване на събрания, манифестации и митинги бе тематика на среща сред шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи ст.комисар Димитър Величков и кмета на община Сливен Стефан Радев, заяви началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в регионалния град гл.инспектор Димитър Кикьов.

„ Режимът за тези мероприятия е осведомителен. Общината може да ги приключи, когато има предпоставки за груби нарушавания на публичния ред или към този момент са зародили вълнения. Надявам се това да не се случва в Сливен ”, сподели Кикьов. Уведомлението е значимо, тъй като би трябвало да се сътвори организация за добър публичен ред, въпреки това би трябвало да се съобразят градската подвижност, превоз и да бъдат осведомени другите жители. Уведомлението е значимо, тъй като полицията ще знае с кого да контактува, добави той.

По мотив идния митинг в неделя, полицейският шеф обърна внимание на това, че на автомагистрали и скоростни пътища е неразрешено организирането на демонстрации и други шествия. Организирането на ществия на пътища, отворени за публично прилагане, става след позволение на притежателя или админа на пътищата, в съгласие с Министерство на вътрешните работи, сподели още Димитър Кикьов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР