Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 4 февруари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 4 февруари.

БЪЛГАРСКИЯТ СПИСЪК МАГНИТСКИ: ЩЕ НИ ОСЪДЯТ ЛИ ПЕЕВСКИ И БОЖКОВ ИЛИ В СЪДА МАСКИТЕ ИМ ЩЕ ПАДНАТ?

Най-вероятно и окончателното решение на Върховния административен съд по отношение на българския лист " Магнитски " ще е, че той е противозаконен. Съответно, ще могат да бъдат търсени и компенсации, в случай че стане по този начин. Това е изразената пред Actualno.com позиция на известния правозащитник юрист Михаил Екимджиев, който е ръководител на " Асоциация за европейска интеграция и права на индивида ", както и на юрист Николай Хаджигенов, народен представител в 45-тото и 46-тото Народно заседание.

ПЕТКОВ ОТГОВОРИ НА Движение за права и свободи, ЗАМЕСИХА Гражданско отделение В СКАНДАЛА СЪС " ЗЛАТНИТЕ ПАСПОРТИ " (ВИДЕО)

Над 120 китайски и съветски сътрудници са били позволени на територията на страната ни с по този начин наречените " златни паспорти ". Това сподели на брифинг в Народното събрание Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

ДЪРЖАВАТА 6 ГОДИНИ НЕ Е КОНТРОЛИРАЛА РЕАЛНО ДАНЪЦИТЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ

За шест години ръководство на ГЕРБ страната не е направила нищо, с цел да вкара ефикасен надзор върху налозите на огромните производители на алкохол и цигари. Това стана ясно от отговор на финансовия министър Асен Василев по време на днешния парламентарен надзор, който отговори на депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров по тематиката.

ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА КУПУВА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ТОК ЗА ОБЩИНИ И УЧИЛИЩА

Планираме страната да прави централизирано закупуване на електрическа енергия - всички от публичния бранш да могат да купуват електрическа енергия дружно от един снабдител, който от името на страната да закупува електрическа енергия на борсата по дълготрайни контракти. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

СЪДЪТ ПАК ПОРЯЗА ОПИТИТЕ ДА БЪДЕ СМЕНЕН ШЕФЪТ НА ТОТОТО

И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за промяна на управлението на Българския състезателен тотализатор бе отчасти блокиран от Софийски градски съд. Посочените от министъра Александър Тодоров и Георгий Султанов влизат в Управителния съвет на тотото, само че Тодоров няма да бъде вписан като изпълнителен шеф на мястото на сегашния Любомир Петров, който остава и член на УС.

ДОЦ. ГЛОМБ: ИЗЛИШНО РАНО Е ДА ГОВОРИМ КАКЪВ ЩЕ Е НОВИЯТ ВАРИАНТ НА ОМИКРОН

Всява се непотребна суматоха. Все още се събират данни и науката занапред ще открива дали новият подвариант на Омикрон е по-заразен. Това сподели за Actualno.com доцент Любомира Николаева-Гломб, началник на катедра " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания, по отношение на новият подвариант на Омикрон ВА.2, който към този момент публично беше открит у нас.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР