Редакционният екип ви представя най-важните новини за 29 април. РЕШЕНО:

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за 29 април. РЕШЕНО:
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 29 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести за 29 април.
РЕШЕНО: УЧЕБНАТА ГОДИНА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ДИСТАНЦИОННО
Учебната година да завърши отдалечено, а учениците да бъдат в учебните заведения за осъществяване на изпитите, взеха решение министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в образованието и представители на наставнически организации.
Европейска комисия ВРЕМЕННО ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ НЯКОИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕВОЗВАЧИТЕ
Европейската комисия(ЕК) краткотрайно освободи България от част от условията, свързани с работата на превозвачите. Решението идва в отговор на молба от страната ни.
БОРИСОВ: ЛАГАРД съдебна експертиза ЧУВСТВА СИГУРНА, ЗАЩОТО ИМА БЪЛГАРСКА БЦЖ ВАКСИНА (ВИДЕО)
Кристин Лагард показа, че се усеща сигурна, тъй като има българска БЦЖ ваксина. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, представен от Нова телевизия. Той показа, че директорката на Европейската централна банка първа е повдигнала тематиката.
1447 СА ПОТВЪРДЕНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 У НАС, 10 СА НОВИ
1447 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През днешния ден са потвърдени още 10 нови случая, като 4 са в област София, 3 в област Кюстендил, 2 в област Враца и 1 в област Русе. Лабораториите не престават да работят.
ПЪРВА ЖЕРТВА НА КОРОНАВИРУСА ОТ ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В ГАРА ОРЕШЕЦ
91-годишен мъж от от Дома за остарели хора във видинското село Гара Орешец умря след заразяване с ковид. Това е първата жертва в дома, в който все още са регистрирани общо 14 позитивни проби, като 3 от тях са на личния състав и 11 на жителите.
ИМА ЛИ СПАСИТЕЛНА ЛОДКА ЗА ВЪЗЛОЖИТЕЛИ И КАК СТАНА БЪРКОТИЯ С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ
Масово задължените по закон възложители на публични поръчки – общини и държавни органи, в последните дни удължават периодите за банкет и отваряне на предложения. Става въпрос за стотици процедури, периодите по които се трансформират и за поредност от методически инструкции, дадени от Агенцията за публични поръчки откакто се одобри Законът за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние (ЗМДВИП).
РУСИЯ С АМБИЦИОЗЕН ПЛАН ЗА " УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ " НА ГЕНЕТИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ
Русия стартира " ускорено развиване " на генетични технологии. Страната разгласи упорит проект да стане един от международните водачи в тази област до 2027г., оповестява BBC.
Съединени американски щати СИ ТРЪГВАТ ОТ АФГАНИСТАН, БЕЗ ДА СА ПОСТИГНАЛИ НИЩО ТРАЙНО СРЕЩУ ТАЛИБАНИТЕ
Два месеца откакто Съединени американски щати и талибаните подписаха съглашение, което Вашингтон разгласи като метод за преустановяване на войната в Афганистан, насилието излиза отвън надзор и специалисти настояват, че нежният кротичък развой рискува да се срине.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР