Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 февруари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 5 февруари.

Борисов за ръководещите: Ще потвърдим, че са крали милиони (ВИДЕО)

" Риториката е като тази от 44 година Арести, арести, арести, до момента в който те крадат. Ще потвърдим, че крадат в петък вечер - милиони ". Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Кърджали. Борисов бе сърдит и смутен от разказите на трима деятели на партията, които са били арестувани около вота, само че в този момент съдът е оповестил заповедите за задържане като противозаконни. " Абе, Рашков, по какъв начин може да арестувате хора с по три байпаса?! ", попита Борисов.

" Булгаргаз " опроверга ГЕРБ за загадка договорка с голямо количество газ

Не дава отговор на истината информацията за продадени през вчерашния ден 60 000 мегаватчаса природен газ на избрани компании. Това обявиха от държавната компания " Булгаргаз " в известие до медиите.

Делян Добрев упрекна държавното управление, че води " Булгаргаз " към банкрут

" Бившето управление беше упреквано за покупко-продажбите за продажба на газ, а настоящето продава 20 пъти повече. Смущаващо е, че последните покупко-продажби на остарялото управление са на ценови равнища към 250 лева, а новите са на стойност 150 лева Това прави 3,7 млн. загуба за " Булгаргаз ". В медиаторите отива разликата. Те са двама мъже и една жена. Цели се банкрут на " Булгаргаз " с голяма корупционна скица ". Това съобщи някогашният министър на енергетиката и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев пред Nova News.

Обявиха по кое време ще е първият полет сред София и Скопие

Първият самолетен полет сред София и Скопие ще се реализира на 11 февруари, като с него ще пътуват македонска и българска делегация, ръководена от отрасловите министри на превоза и туроператори от двете страни.

Адвокат уточни грешките на Спешна помощ, довели до гибелта на дамата от Враца

„ Имаме медицински стандарт за незабавна здравна помощ, в който ясно е разказано, че когато един пациент постъпва в незабавно приемно поделение, преди неговата регистрация се прави триаж от съответните медици и едвам по-късно се пристъпва към регистрацията му “, уточни юристът по здравно право доктор Мария Петрова. Тя разяснява случая с умрялата жена пред регистратурата във врачанската болница.

Опозицията: Цинично е властта да плаши кметовете с санкции

Всички български жители са обезпокоени от покачването на цените на тока, на енергоносителите, на горивата, на стоките и услугите. Това не можахме да го заложим като дневен ред в Народното събрание, ръководещите избират да преглеждаме законопроекти, които не са в дневния ред на хората и са с фиктивен вносител - служебното държавно управление. Това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

Следовател: Не пътят, а водачът е отговорен за нещастието на Автомагистрала „ Струма “

„ По безапелационен метод беше открито – от доказателствата и експертизата, че нещастието на Автомагистрала „ Струма “ е породена от държанието на водача “, сподели следовател Младен Петров за случая, който лиши живота на 45 души от Северна Македония. „ Само неговото държание е причина да възникне тази обстановка и да се развие до произшествието, което приключва с този резултат “, споделя Петров.

Сметката за 2021 година: 7.3 млн. лв. похарчиха партиите в третите парламентарни избори

На парламентарните избори през ноември предходната година участваха 20 партии и 7 обединения. Приходите, които са отчели в акцията, са в размер на 7 904 218 лева Голяма част от приходите на участниците в изборите са образувани от държавната дотация и помощта под формата на държавни пакети. Именно по тази причина е значимо да се наблюдава къде са били ориентирани тези средства, пишат от Институт за развиване на обществената среда, които са изготвили проучването.

Пореден спад в броя на новите случаи, близо 6800 са оздравели за денонощие

Броят на новите случаи на ковид понижа и като безусловно число, и като %. 8116 са новооткритите инфектирани за 4 февруари, като те бележат спад от 26 на дневна база, откакто в четвъртък бяха открити 8142 случая. Направени са 40 735 теста (PCR и антигенни), като те са с повече по отношение на регистрираните 37 006 ден по-рано. Така процентът на позитивни проби още веднъж се намалява - от 22% на 19,92 на 100.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР