Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 януари.
ЯЗОВИР БЕЛМЕКЕН ЩЕ СПАСИ ПЕРНИК ОТ ВОДНАТА КРИЗА?
Правителството предлага като излаз от водната рецесия в Перник градът да получава вода от София – от бент. „ Белмекен “. Това беше обявено след среща днес в Министерския съвет, свикана от премиера Бойко Борисов. За задачата позволение би трябвало да даде Столичния общински съвет (СОС), тъй като ще употребява водопреносната мрежа на София. След това ще стартира създаване на байпасово оборудване от Мало Бучино към Перник. Строителството евентуално ще отнеме към 35-40 дни. Това стана ясно на изключителна среща при премиера Бойко Борисов за водната рецесия в Перник.
ПРОКУРАТУРАТА С НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА ВНОСА НА ОТПАДЪЦИ ОТ ИТАЛИЯ
Прокуратурата в Бургас е почнала следствие поради 20 тона пластмасови боклуци от Италия, доставени в контейнери на пристанището. Производството е за незаконен импорт. Пратката е пристигнала на бургаското пристанище на 5 септември предходната година. Бил ѝ е избран режим за краткотрайно депозиране в границите на 90 дни. По документи стоката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук. От известието не излиза наяве по какъв начин проверяващите са стигнали тъкмо до тази пратка. Досега е открит пътят ѝ, както и разминавания сред заявен и действително получен товар. " Изпращач на контейнерите е италианското сдружение " Дентиче панталеоне " със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българското комерсиално сдружение " Блацион " ООД, със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Негов шеф е Блаже Игнатовски – жител на Република Северна Македония ", оповестяват от държавното обвиняване.
РЯЗКО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ ХЕПАТИТ В СТРАНАТА
Сериозно покачване на случаите на болни от хепатит в цялата страна. Министерството на здравеопазването разгласи епидемиологични гърмежи в областите Стара Загора и Хасково. В инфекциозното поделение в Хасково са настанени множеството заболели с хепатит А, множеството от тях - деца. Само за последните няколко дни броят на болните в областите Стара Загора и Хасково към този момент е над 30.
ЗАТВАРЯТ ОТДЕЛЕНИЕТО Пожарна охрана ХЕМАТОЛОГИЯ В УМБАЛ-БУРГАС
Отделението по " Хематология " в УМБАЛ-Бургас прекрати работа поради липса на експерти, които да работят в него. Още през ноември предходната година пациенти с хематологични диагнози не се обслужват. Това оповестиха от болничното заведение, а мотив за известието е сигнал на омбудсмана на Бургаска област, който алармира медиите и институциите и моли за незабавно разрешаване на казуса.
НЯКОЛКО ВИДА РИБИ СА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ
Черноморската скумрия, която се срещаше в Черно море, към този момент я няма, тъй като популацията й се е изчерпала. Това сподели в изявление за БГНЕС хидробиологът и ихтиолог Пенчо Пандъков, който е и част от Сдружение „ Балканка “. Освен скумрията са изчезнали и два типа есетри, които са се срещали в р. Дунав, показва хидробиологът и акцентира, че наред с тези типове има и такива, които са застрашени от изгубване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР