Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 декември.
ИВАН ГЕШЕВ: ЩЕ ПОКАЖА НА ГРАЖДАНИТЕ, ЧЕ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ
Искам да благодаря на сътрудниците си прокурори, следователи и правосъдни чиновници по тази причина, че освен ме поддържаха, а и демонстрираха, че прокуратурата е екип. Екип, който може да взема решение личните си проблеми. Аз съм основен прокурор, към този момент публично, главно поради тези хора, с които показахме какво можем, когато сме единни. Това сподели новият основен прокурор на Република България Иван Гешев по време на церемонията по встъпването си в служба, съобщи организация “Фокус ”. И добави, че съгласно него фразата  " самостоятелен основен прокурор " е обидна.
БЪЛГАРИТЕ МАСОВО съдебна експертиза ПЕНСИОНИРАТ КЪСНО, ЗАЩОТО НЯМАТ СТАЖ
Възрастта за пенсия у нас ще се вдигне до 65 година едвам през 2037 година, само че за 1/5 от новите пенсионери в действителност тя е 66 години и 4 месеца. Това демонстрира разбор на Национален осигурителен институт за новоотпуснатите пенсии от държавното публично обезпечаване за първите 9 месеца на годината, представен от в. " Сега ".
ВОДНАТА КРИЗА В ПЕРНИК ОТИВА ДО Европейска комисия, ГРАДЪТ ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ ЕДИН ПЪЛЕН ДЕН БЕЗ НИКАКВА ВОДА
Българският евродепутат Радан Кънев, който влезе в Европейския парламент като представител на " Демократична България ", поде самодейност да сложи въпроса с водната рецесия в Перник пред Европейската комисия, съобщи БНР.
БИВША АВСТРИЙСКА ЕВРОДЕПУТАТКА УПЛАШЕНА ЗА ЖИВОТА СИ ЗАРАДИ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕН
Политикът от австрийската дясна Партия на свободата (Freiheitliche Partei Österreichs - FPÖ) Барбара Капел признава, че е получила 55 000 евро в брой от българския предприемач С, написа уеб сайтът ое24. Те са се срещали три пъти в първокласен хотел във Виена, а парите са предадени в плик. Според Капел, това е било в символ на признателност за опита ѝ да се намеси в интерес на българина за договорка пред австрийската застрахователна компания.
ОТЛАГАТ С ШЕСТ МЕСЕЦА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ, ЕДИНСТВЕНО Движение за права и свободи ПРОТИВ
На председателски съвет през днешния ден е реализирано единодушие влизането в действие на Закона за обществените услуги да се отсрочи с шест месеца. Това призна депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов на брифинг в Народното събрание. Само Движение за права и свободи били срещу концепцията.
БИЗНЕСЪТ ИСКА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА БАКШИША В ЗАВЕДЕНИЯТА
Има два метода бакшишът, който оставяме в заведенията, да бъде регламентиран – или да бъде включен в касовия бон, или да бъде урегулиран от Националната приходна организация. Това съобщи в утринния блок на bTV ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
ЕКСПЕРТ С " ЕКШЪН ПЛАН " ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ВОДНИЯ БАЛАНС В ЯЗ. СТУДЕНА (ВИДЕО)
Експерт откри нов " остарял теч " на водите, които зареждат бент. Студена. Дава екшън проект за възобновяване на водохранилището и възобновяване на водата за Перник в най-кратки периоди. Той изследва един не толкоз прочут водоизточник на язовир Студена – Палакарийският воден канал. Идеята му е той да бъде наведен в деяние. Това излиза наяве от пост на инж. Атанас Русев във Фейсбук групата " ВОДА за Перник ".
СЛУЧАЙ С ТЕЛЕВИЗИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ: НАРУШАВА ЛИ ОТ ГОДИНИ ЦИК ЗАКОНА ЗА ИНФОРМАЦИЯТА
Само три са методите, по който възложен достъп до социална информация се изпраща до заявителя. Централната изборна комисия обаче употребява четвърти, нерегламентиран механизъм. Справка в уеб страницата ѝ сочи съществуване на позволения за даване на цялостен или непълен достъп, надлежно за отвод от 2014 година насам.
ЕКСПЕРТ: В БЪЛГАРИЯ Е ИЗГОДНО ДА съдебна експертиза ГОРИ БОКЛУК - ЕВТИНО Е И НЯМА КОНТРОЛ
" Можем единствено да гадаем какво ще се случи с тези боклуци и какъв брой са влезнали у нас. Не е ясно тъкмо кои компании внасят, какво се случва. " Това сподели в изявление за bTV Данита Заричинова от екологично съдружие " За Земята " във връзка информацията отпреди дни, че в Италия са арестувани 17 вагона с над 800 тона боклуци, предопределени за България.
НОРВЕГИЯ ОСЪДЕНА В СТРАСБУРГ Пожарна охрана ДВЕ ДЕЛА ЗА ВЗЕТИ ДЕЦА НА ЧУЖДЕНЦИ
Норвегия загуби две каузи в Европейския съд за правата на индивида, заведени от задгранични майки, чиито деца са били отнети от обществените управляващи в Осло и пратени в приемни фамилии за по-добри грижи, съобщи в. " Сега ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР