Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 13 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 13 декември.
ШЕСТ ЕКСПЕРТНИ ОРГАНИЗАЦИИ " ПРОТИВ " МОДЕЛА " НЕЗАВИСИМ ПРОКУРОР ", ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ДАНАИЛ КИРИЛОВ
Предложените от държавното управление промени в Наказателно-процесуалния кодекс за " самостоятелен прокурор " са реплика с политически резултат и няма да доведат до работещ мехаизъм за без значение и дейно следствие на основния прокурор. Затова настояваме за оставката на създателя на препоръчаните промени, правосъдния министър Данаил Кирилов. Предложеният от него законопроект е " освен за правно несъвършен, само че и искрено несъобразен на негативното мнение на Венецианската комисия по отношение на в началото показания й различен законопроект ".
ДЕТЕ ЗАГИНА, А ДРУГО Е В БОЛНИЦА СЛЕД ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ В СОФИЯ
Две деца бяха ударени от джип на столичния бул. “Никола Вапцаров ”. Едното от тях е умряло на път за болничното заведение, а за другото няма заплаха за живота.
НСО: ГОТОВИ съдебномедицинска експертиза ДА ПОЕМЕМ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНЦИДЕНТА С 14-ГОДИШНОТО МОМЧЕ
Водачът на автомобила, който блъсна 14-годишното момче, е младши сержант с 4-годишен стаж. Това съобщи представителят на НСО Веселин Нинов, съобщи БГНЕС.
НАМЕРИХА МЪРТВА СЪДИЙКА В ДОМА Й В ПАЗАРДЖИК
Съдията от пазарджишкия областен съд Майа Попова е открита в четвъртък мъртва в дома си, заяви 24 часа. Новината е била доказана пред медията от говорителката на съда Маринела Чавдарова.
РАЗРАБОТВАТ ЗАКОН ЗА ВИК ЗАРАДИ ВОДНАТА КРИЗА, Българска социалистическа партия С КРИТИКИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Парламентът разпореди на Министерство на регионалното развитие да изготви Закон за ВиК до 15 май 2020 година Идеята е до тази дата законът да бъде разгласен за публично разискване. Проект на решение беше признат от народните представители в края на разискванията за попречване на заплахата от воден режим.
ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ НЕ съдебна експертиза ОТКАЗАХА ОТ АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ (ВИДЕО)
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи, че евролидерите са постигнали съглашение по политиката на Европейски Съюз за климата. " Споразумение за климатична индиферентност до 2050 година Европейският съвет се контракти за тази значима цел ", написа той в Twitter.
БОРИСОВ: ЗДРАВЕТО И ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА СА ПЪРВИ В ПРОГРАМИТЕ НИ (ВИДЕО)
Успех е това, че в Зеления пакт за въглероден неутралитет, който значи нулеви излъчвания до 2050 година, всяка страна сама дефинира енергийния си микс. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където на Европейския съвет водачите разискват изменението на климата.
ХЕРО МУСТАФА: Съединени американски щати И БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ПО-СИЛНИ ВРЪЗКИ
Съединени американски щати и България в никакъв случай не са имали по-силни връзки. Това се дължи на стратегическата среща на премиера Бойко Борисов и на американския президент Доналд Тръмп, както и на напъните на вътрешния министър Младен Маринов в битката против проведената престъпност и тероризма, който е интернационален проблем.
МАКЕДОНСКАТА ДИАСПОРА РЕАГИРА ОСТРО НА ТВЪРДЕНИЯТА НА Българска академия на науките ЗА ЕЗИКА
Обединената македонска диаспора (ОМД) реагира остро на позицията на Българската академия на науките (БАН), че македонският език не съществува. Това предава скопското електронно издание ММС, представено от организация " Фокус ".
ДЕПУТАТИТЕ ПРИЕХА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА КЛИМАТА, С ОПАСЕНИЯ ЗА ПОСКЪПВАНЕ НА ТОКА
Парламентът одобри промени в Закона за ограничение изменението на климата на първо четене. Текстовете на законопроекта плануват министърът на стопанската система да издава разпоредба, с която се дефинират изискванията и редът за даване на помощ за предприятия, за които е преценено, че са изложени на забележителен риск от „ приключване на въглерод ".
БЪДЕЩЕТО НА Европейски Съюз: МИГРАНТИ, КРЕХКА СИГУРНОСТ И ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ (II ЧАСТ)
Какво ще е бъдещето на Европейския съюз (ЕС) в подтекста на новата Европейска комисия (EК) с ръководител Урсула фон дер Лайен? Ще се справили Брюксел с мигрантската рецесия по гръцките острови? И кои са потребните ходове на Общността в отбрана на страните членки в подтекста на комплицираните геополитически домогвания на огромните играчи? По тези и други въпроси Actualno.com беседва с Диляна Славова, ръководител на секцията по външни връзки към Европейския стопански и обществен комитет (EИСК).
ОБРАБОТВА ЛИ съдебна експертиза ОБЩЕСТВОТО, ЗА ДА съдебна експертиза ОПРАВДАЕ КУПУВАНЕТО НА НОВ ПРАВИТЕЛСТВЕН САМОЛЕТ?
" Правителственият „ Фалкон ” може да лети още 100 години. Машината има безграничен механически запас, когато се поддържа, както е предписано от производителя. Кой сподели, че е отказала навигационна система? Никаква навигационна система не е отказала, отказал е един екран. Имам възприятието, че се обработва публичното мнение, с цел да се оправдаят тези 50-60 млн. $, колкото ще коства един нов аероплан. " Това сподели в изявление за bTV Цвятко Луканов, някогашен шеф на " Авиоотряд 28 ".
СЕДМИЦАТА В АБСУРДИ (9 – 13 ДЕКЕМВРИ)
Обзор на миналата седмица с коментар на редактора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР