Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 април

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 април.
БЛОК ВЪРХУ ОБЩИНСКА ЗЕМЯ: ПРОДАДЕНА Е, ДОКАТО СИМЕОНОВ Е ШЕФ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
Компания, близка до водача на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху имот в Бургас, който той и компания " СКАТ " получават от общината през 2008 година Сделката за земята е подписана, до момента в който Симеонов е ръководител на Общинския съвет в Бургас. Вместо бъдеща централа на кабелната телевизия, върху парцела се издига жилищна постройка, се споделя в репортаж на bTV.
ЗАЩО В ЕВРОПА съдебна експертиза ЗАСИЛВА НАЦИОНАЛИЗМЪТ?
Силата на свободата и равенството в миналото сътвориха нациите. И те към момента може да са сплотяващ детайл в Европейския съюз, стига да имат ясни граници и да вършат разлика сред другари и врагове, написа Клаус Гайгер в публикация за немския народен всекидневник Die Welt. Авторът обаче е безапелационен: до момента в който европейците виждат Европейски Съюз като слаб съюз, национализмът ще избуява от ден на ден, символизирайки не свободата, а експанзията и неналичието на приемливост.
ДОКЛАДЪТ МЪЛЪР: НЯМА ТАЕН ЗАГОВОР МЕЖДУ ТРЪМП И РУСНАЦИТЕ
Победата на Доналд Тръмп в президентските избори през 2016 година е изцяло законна и не се дължи на скришен скрит план с Русия и съветска интервенция в акцията. Това излиза наяве от отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър, чиято редактирана версия беше публично оповестена. Сътрудниците на Тръмп са знаели, че могат да се възползват от съветската интервенция в президентския избор, само че не са подхванали никакви противозаконни дейности, с цел да подкрепят дейностите на руснаците, се споделя в отчета на Мълър.
ТРЪМП: ДОКЛАДЪТ НА МЪЛЪР Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМАМА НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
Американският президент Доналд Тръмп се разгласи срещу " най-голямата политическа машинация на всички времена ", часове преди отчетът на специфичния прокурор за намесата на Русия в изборите през 2016 година да бъде оповестен.
ОБВИНИХА КЛЮЧОВИ ФИГУРИ ОТ АПИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ
Прокуратурата упрекна основни лица от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), както и изпълнителния шеф на " Трейс ", за тежкия пътен случай на 25 август 2018 година край град Своге, при който починаха 20 души.
ПРОКУРАТУРАТА съдебна експертиза ЗАХВАНА СПЕШНО ДА СЪБИРА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИМОТИТЕ И ДОХОДИТЕ НА МЕСТАН
Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг с публицисти. Това, което прави сега прокуратурата в Кърджали, е да събере незабавно доказателства за имотното положение на лицето - за това какви недвижими парцели има, какви са неговите приходи, какви моторни транспортни средства има, посочи още Арнаудова. По-рано съдът анулира гаранцията от 10 000 лв. на Местан.
БИТКАТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЦ-ОВЕ ТЕПЪРВА ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ТЕЖКА
Проблемът с въглищните централи се задълбочава. Вчера (17 април) стана ясно, че Топлоелектрическа централа „ Марица Изток-2 “ ще изиска 92% нарастване на създаваната от тях електрическа енергия. Това нарастване се дължи на фрапантния скок на цените на въглеродни излъчвания. Ако предходната година цената за звук CO2 е била 13,85 евро, то през днешния ден тя към този момент е 27,38 евро.
Пожарна охрана ХОТЕЛИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ: ПОЯВИХА съдебна експертиза ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА " ВИЛАГЕЙТ "
Сдружение от три компании е прокарало тръбопровод с минерална вода до хотел “Перун”, свързван с кмета на Сандански Кирил Котев, хотел “Едиа” и къщата за посетители в парцела на някогашния зам.-министър на туризма и стопанската система Александър Манолев.
МАНОЛОВА: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ ПРЕД БЪЛГАРИТЕ СА МОНОПОЛИСТИТЕ
Българските жители имат големи проблеми. Анализът на жалбите демонстрира, че максимален е техният брой против монополните сдружения. Това са жалбите против топлофикации, ВиК сдружения, компаниите за бързи заеми, колекторските компании, банките и частните правосъдни реализатори.
ОТНОВО ЖЕСТОК ПОБОЙ В ГАБРОВО, МЪЖ Е СЪС СЧУПЕН КРАК
Нов нечовечен побой е осъществен в Габрово, макар че от 11 април по отношение на усложнената конюнктура в града, на територията на общината се организира спецоперация от страна на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, жандармерията и чиновниците на " Специални полицейски сили " към Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи Dir.bg.
ОРБАН ПРЕДЛОЖИЛ НА ПОЛША ДА СИ РАЗДЕЛЯТ УКРАЙНА
Премиерът на Унгария Виктор Орбан е предложил на Варшава да си " поделят Украйна ", твърди полският народен представител Славомир Нитрас, представен от РИА Новости. " По време на украинската рецесия Орбан ни убеждаваше да превземем страната и да си я поделим ", цитират думите на Нитрас полски медии, на които се базира съветската организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР