Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата,

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата,
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 5 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите за днешния ден – 5 юни.
В. " Сега "
Във водещия си материал изданието се стопира на тематиката за надвзетите партийни дотации. Дълбока загадка ще остане какъв брой милиона е надплатила страната на партиите поради скандалния метод на финансовото министерство при разпределението на дължимите им дотации. За каква сума става въпрос ще се разбере единствено за последните 3 години. Това реши парламентарната правна комисия във вторник по предложение на държавното управление. Управляващите настойчиво отхвърлят да поемат отговорност и не престават да упорстват, че коренът на казуса е в закона, а не в метода, по който са го ползвали. Това изказване обаче напълно олекна, откакто прокуратурата разгласи, че неназовани чиновници на финансовото министерство са направили закононарушение при смятането на дотациите, написа вестникът.
В. " 24 часа "
Рекордно високи оценки по български език и литература са постигнали четвъртокласниците на националното външно оценяване, написа вестникът, като цитира данни на Министерството на образованието и науката. Най-зле са се показали четвъртокласниците по “Човекът и обществото ”. Там оценките са по-ниски с 4,44% спрямо 2017 година, а междинният триумф е 77,8%.
В. " Труд "
Изданието преглежда въпроса за новите самолети F-16. Съмнително висока е сумата, която желаят от нас американците за 8 нови самолета F-16, Block 70. Това излиза наяве, откакто се сравнят покупко-продажбите за покупка на същия вид нови изтребители от други страни като Бахрейн и Словакия. Разликите са очебийни, само че не са в наша изгода, написа вестникът.
В. " Монитор "
Търговци броят бутикови наеми достигащи до 880 лева месечно за магазин в подлезите по централните булеварди в София, а в страната в страната оборудванията пустеят, открила е инспекция на медията. От конкурс за отдаване чартърен на пространствата разгласен от общинската компания „ Егида-София “, която стопанисва част от подземните уреди в града, излиза наяве, че 14,3 кв. м. магазин в подлеза на „ Плиска “ се дава за 806 лева Почти тройно по-голям търговски обект в подземието на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ ген. Гурко “ излиза 880 лева месечно. На различен основен подлез на „ Цариградско шосе “ - при Орлов мост, цената за 14,6 кв.м. е 372 лева За 30 кв. м. броят 540 лева търговците искащи да изложат стоката си в подлеза на бул. „ Ситняково “ и ул. „ Цар Иван Асен II “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР