Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 22 януари

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 22 януари, сряда.
24 часа
Лордовете задължиха Джонсън да даде незабавно статут на европейците. 139 000 българи вече са поискали да останат в Англия след Brexit.
Камарата на лордовете в английския парламент направи промени в законодателството за Brexit, с които задължи държавното управление да даде автоматизирано статут на уседналост на намиращите се към този момент във Англия европейски жители, а не да ги кара да аплайват за него.
В момента те би трябвало да декларират през специфичен уебсайт, че желаят да продължат да живеят в страната, откакто тя напусне Европейски Съюз в края на месеца. Регистрацията е безвъзмездна и електронна, само че се изискват редица доказателства, че претендентите са обитавали законно в страната през последните 5 година Ако са били по-малко време, те получават краткотраен статут и могат още веднъж да аплайват след 5 година. 
Труд
Бърза гибел идва от Китай. Няма ваксина и лекарствен препарат, който да работи на нов вирус. У нас към момента няма проби за болестта. Заразата към този момент няма лекуване, експертите поучават да заобикаляме пътувания до засегнатите страни.
Новият ковид, който умъртви към този момент шестима души в Китай, се популяризира със светкавична скорост. До момента има случаи на болестта в Китай, Южна Корея, Тайлнад, Япония и Австралия. До дни може да бъде свеж и в Европа, както и в  България, спо­­делят експерти. “Разпространява се от човек на човек, както грипа. Може да бъде донесен и на следващия ден, никой не знае тъкмо по кое време ще се случи. Българите пътуват до Тайланд и риск има ”, съобщи за “Труд ” началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент Атанас Мангъров. Той изясни, че този ковид поначало се среща при животните, само че от време на време минава и по хората, както е в тази ситуация. 
Монитор
ЧСИ-тата извадиха над 2600 парцела на тезгяха. Това сподели инспекция на „ Монитор “ в регистъра на обществените продажби на Камарата на ЧСИ-тата. От там се вижда, че настоящите разгласи за търгове на парцели са 2602, като последните 30 от тях са оповестени след 14 часа във вторник. Освен това в уеб страницата има и 174 разгласи за продажба на МПС (виж карето – б.р.), както и още 247 разгласи за продажба на движимо имущество.
Данните от регистъра демонстрират няколко забавни трендове – главната е, че броят на оповестените за обществена обмен парцели в последните години понижава. Още в отчета на камарата за 2018 година стана ясно, че в платформата са оповестени 41 174 броя разгласи за продажби на имущество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР