Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 17 декември

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 17 декември, вторник. 
Сега
В половин България цената на водата скача над 3 лв., написа вестникът. ВиК сдруженията в цялата страна упорстват за следващо повишаване на водата. А Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се готви да утвърди покачване даже и за областите, които страдат от водни режими - отпред с Перник.
Труд
Системата “бонус-малус ”, по която ще се дефинира цената на “Гражданска отговорност ”, работи като игра на шанса. Дори човек да кара внимателно и през последните 10 години не е предизвикал злополука, в случай че има неприятния шанс да го снимат с превишена скорост, години наред ще заплаща по-висока цена за наложителната застраховка, написа медията.
24 часа
За нов риск за парите ни, откакто към този момент ще се заплаща онлайн и без банкова карта, предизвестява ежедневникът. Финтех фирмите, които Българска народна банка лицензира, са по-уязвими при рецесии, за разлика от обичайните банки, а активността им е сложна за следене поради компютърните логаритми. Падането на монопола на банките за достъп до сметките на потребителите пристигна с тази инструкция и с промени в нашия закон за платежните услуги, които към този момент са в действие.
Монитор
Партиите ще би трябвало да разказват евентуално в бъдеще в детайли във финансовите си доклади харчовете, които са създали. Трябва да се конкретизират разноските, които имат право да правят, сподели пред „ Монитор “ шефът на Сметната палата Цветан Цветков.За задачата от институцията щели да упорстват за съответните законови промени. Цветков разясни, че сега съществувала рубрика „ други присъщи за активността на партията разноски “, което от своя страна давало опция да се избяга от конкретиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР