Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 28 юни

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на най-важните акценти от вестниците, за днешния 28 юни, петък.
Вестник " Сега "
Северозападна България остава единствено с една болница, пръсната в три града, написа медията. Заради неналичието на лекари и задоволително население процесът по западане на отделения и цели лечебни заведения в по-отдалечените и небогати райони става все по-драстичен. Той евентуално ще докара до това целият северозападен район да употребява общи лечебни заведения, а не всяка област - своя, с оптимален брой отделения. Това значи, че Видин, Враца и Монтана може да имат общо поделение по педиатрия в единия от градовете, по хемодиализа - в другия и така нататък
Вестник " 24 часа "
Хиляди приветстваха Имамоглу в Истанбул, нито една от главните малките екрани не излъчи речта му, написа вестникът. Огромно голям брой се събра в кметството на Истанбул за встъпването в служба на новия кмет Екрем Имамоглу, чиято безапелационна победа за първи път от години даде мощ на опозицията, разкрива медията, базирайки се на Агенция Франс Прес и БГНЕС. За повторно тази година Имамоглу от Републиканската национална партия съумя да се пребори за ключовете на града. Първата му изборна победа през март беше анулирана след противоречиви изказвания за машинация от Ердоган и ръководещата Партия на справедливостта
Вестник " Труд "
Столична община си връща 4 парцела в Борисовата градина, написа вестникът. На 28 юли 1997 година СОС е дал за стопанисване и ръководство на „ Софийски парцели “ ЕАД четири недвижими парцела, намиращи се на територията на Борисовата градина. Това са – Кръгло кафене „ Кривите огледала “, Детски ъгъл – „ Водно каналче “, Велописта и „ Трите дансинга “. В отчета кметът показва, че безапелационното й мнение е, че оправдано и законосъобразно е цялата територия на парка да бъде ръководена от Столична община като се поддържа от общинското дружество „ Паркове и градски градини “.
Вестник " Монитор "
Отровната риба змей дебне по морето, сковава нервната система, написа " Монитор ". Тя дебне туристите от дъното на морето, зарита в пясъка. От там се подават единствено очите й, с които следи набелязаната жертва. Някои сами попадат в клопката й, защото се пробват да я уловят с голи ръце, тъй като по външен тип доста припомня попчетата. Морският змей е най-отровната в нашето Черноморие. Шипът й, с който убожда, съдържа токсин, от който най-слабата реакция е повишение на температурата и оток. В множеството случаи обаче той отича и губи сензитивност. Ако човек е алергичен, токсичното вещество на дракона сковава периферната нервна система, разясниха токсиколози и допълниха, че раните от него зарастват доста постепенно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР