Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър Нова твВ момента пожарът в Австралия

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър Нова твВ момента пожарът в Австралия
Коментари Харесай

Експерт: Огромна част от пожарите в Австралия са умишлени

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър Нова тв

В момента пожарът в Австралия в действителност е пъкъла на земята. 5-6% от пожарите в Австралия са естествени, а всички останали са вследствие на произшествия или преднамерено запалени. Има пожарникари, които обичат да вършат пожари, с цел да има какво да гасят. Правят се и следени пожари. Самата Австралия е построена благодарение на пожарите, просто екосистемата им е такава, че в случай че не се вършат следени пожари, храсталаците стават непроходими, натрупват се и в случай че се възпламенят, към този момент не могат да се овладеят. Това разяснява в предаването " Плюс минус " по Нова тв Боян Рашев, специалист по ръководство на околната среда. 

Човекът си живее добре, без значение дали изчезват типове. Колкото по-богата е една територия и по-населена, толкоз по-силно се усеща казуса. Ако пожарите бяха единствено в северната част на страната, където няма толкоз доста хора, нямаше да има и огромен проблем и такива полемики, уточни той.

България не е естествено предпазена от пожарите. Тя е предпазена, тъй като хората в съответните служби си правят работата, безапелационен е Рашев.

У нас да се вършат следени пожари е неразрешено. Но то и няма екосистема, която да има потребност от сходно нещо. Така че в случай че едни ограничения са положителни за една страна, то за друга те са неприложими, добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР