Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Днес присъствахме на дебат за безопасността по

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgДнес присъствахме на дебат за безопасността по
Коментари Харесай

Богдан Милчев: По-дълъг от нашия шофьорски курс в Европа няма. Излиза, че сме най-тъпите

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Днес присъствахме на спор за сигурността по пътищата, където нещата, които обсъждахме към този момент са факт от месец насам. През последните седмици стотици автошколи се свързаха с Института за пътна сигурност и не са съгласни с измененията. Това, което е вест е, че на 14 януари ще организира най-големия народен митинг на всички автошколи с над 1000 участници, които желаят да спрат измененията, които съгласно тях основават предпоставки за корупционно държание. Това кометнира за " Плюс минус " по Нова тв Богдан Милчев от Институт за пътна сигурност.

Скептичен съм, тъй като заповедта на министъра на образованието е реалност, добави той.

И посочи, че в самия отрасъл има разделяне на мненията. 

Стряскащото е, че се усилват часовете в шофьорските курсове. Звучи доста хубаво, само че и популистки, че колкото повече учим, толкоз повече ще научим. Но в това време, в случай че съпоставим европейския опит и статитистиката в България, ще забележим, че над 75% от водачите взимат изпита за водач от първия път при сегашните заложени 31 часа в курса. А в Европа безусловно никой няма толкоз доста образование, колкото у нас. Излиза, че ние сме най-тъпите и би трябвало да учим повече. След като на 75% и повече съумяват да се оправят с изпита при сегашните условия на курса, за какво да го вършим по-продължителен.  А и закона не разрешава, в случай че някой не може да се оправи с тези часове, да вземе спомагателни. И идва огромния въпрос - за какво не променим изпита, да създадем организацията по този начин, че кандидат-шофьорите да учат повече и по-добре. Защото до момента в който изпита може да се продава, да не е почтен, да не е транспарантен, няма изгода, в случай че ще образованието да е и 100 часа, разяснява още Милчев. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР