Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимки: ПетелРазкопаване на улица за обновяване

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимки: ПетелРазкопаване на улица за обновяване
Коментари Харесай

Варненци с призив към общината: Така и така ВиК разкопаха, сега направете тротоара, който винаги сме искали

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотоси: " Петел "

Разкопаване на улица за възобновяване на ВиК мрежата във Варна стана мотив жители да изискат общината да поправи един собствен пропуск. А точно – да построи тротоар, който по неразбираема причина лисва на това място в необятния център на града.

Мястото е ул. „ Г.С. Раковски “ в частта над ул. „ Пирин “. В началото на образователната година наша читателка изпрати следното писмо на публицистичната ни поща:

По тази улица минават доста хора, изключително и деца, а в карето над ул. Пирин няма тротоар на множеството места и е извънредно рисково прекосяването на пешеходци. По прилежащите успоредни улици си има тротоари- Братя Миладинови и Македония (над ул. Пирин). Наистина минават ужасно доста коли и действително пешеходците (особеното ученици) би трябвало да вървят по улицата сред колите. Не един път са блъскани деца на тази улица. Наскоро вършиха тротоари по ул. Г. Раковски. Незнайно за какво пропуснаха този сектор.



Вижда се и от фотографията, която Ви адресирам, че в розовоте поле е тревна повърхност с паркили коли, а умерено там може да има тротоар и децата, които вървят към Руското учебно заведение и учебно заведение " Васил Априлов " да са спокойни даже и да отиват сами до там.

В момента тъкмо в упоменатия сектор се правят поправки от ВиК. Гражданите имат плаха вяра, че по-късно ще получат и чакания тротоар. Подобно продължение би било разумно, още повече, че от години локалната власт заявява, че координира проектите си с компаниите, които правят прокопавания.



Така че в този момент е моментът да се направи и пешеходното трасе. Дали това ще стане? Зависи от организацията на общината. Иначе средства за сходни благоустройства явно има, в случай че се съди по ударното асфалтиране на квартални улици в последните седмици преди кметските избори.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР