Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Преди да бъдат обработени 100 %

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgПреди да бъдат обработени 100 %
Коментари Харесай

Интригата във Варна се запазва, резултатът на Портних се колебае около 50%, Клисарова и Костадинов са наравно

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Преди да бъдат обработени 100 % от протоколите в община Варна към момента няма да се знае сигурно дали в морския град ще има втори тур на локалния избор или не.

За момента Иван Портних (ГЕРБ) има резултат 50,2 %. Костадин Костадинов („ Възраждане “) и проф. Анелия Клисарова (БСП) са наедно с по 14 %, като с всяка последваща секция може да се получи преимущество за единия или другия. До момента са обработени 250 секции, остават протоколите на 150, заяви ръководителят на ОИК – Варна Велин Жеков.

Заради несигурността на междините резултати, той не заяви каква е обстановката с гласуването за районни кметове. Не бяха обявени данни и за обитаемоте места.

Малко повече изясненост има за състава на идващия общински съвет, въпреки че какъв брой обединения ще влязат в него ще се реши с обработката на последните протоколи. ГЕРБ безапелационно води с над 32%, Българска социалистическа партия печели към 13% от гласовете за съветници. „ Възраждане “ и ЗНС „ Ал. Стамболийски “ имат по 7,5%, „ Демократична България – Обединение “ - 6,5%, Движение за права и свободи – 6%, Съюз на демократичните сили -4,4 %, ВОЛЯ – 3,75%, Вътрешна македонска революционна организация – 2,5%.. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР