Речта на Урсула фон дер Лайен е добра новина, но

...
Речта на Урсула фон дер Лайен е добра новина, но
Коментари Харесай

Радан Кънев: Има огромен риск да станем жертва на предизборния популизъм в Нидерландия и Австрия

" Речта на Урсула фон дер Лайен е добра вест, само че не прави задоволително работа. Европейската комисия от дълго време ни поддържа за Шенген. Проблемът постоянно е бил с национални държавни управления, а сега сериозният проблем е, че Нидерландия има предварителни избори тази есен, а Австрия се приготвя за доста сложни избори през първата половина на 2024 година. Огромен риск пред нас е да станем жертва на предизборния популизъм в тези две страни. Но на дипломатическо равнище би трябвало да се създадат всички старания. Шансът ни за Шенген е действителен, само че не е огромен ".

Това сподели пред Радан Кънев, евродепутат от ЕНП.И добави, че не е изпълнен с оптимизъм, тъй като действителност на демокрацията е предизборният популизъм да надвива над справедливостта и здравия разсъдък.Във връзка с вноса на украинско зърно той изрази тревога от неналичието на спокоен спор:

" Чуват се викове, поляризация и популизъм, по-малко се чуват сериозните причини. Не чух от българските зърнопроизводители съществени причини в посока, че става дума за борсова стока със международна цена. Цените се дефинират от равнищата на тържищата, свързани с доставка на няколко огромни интернационалните пристанища. Миналата година казусът, който българските зърнопроизводители твърдяха, че изпитват с ниската цена на зърното, не се реши със прекъсването на вноса от Украйна, тъй като интернационалните цени бяха извънредно ниски, а нашите зърнопроизводители бяха пропуснали по безконтролен метод и в очакване на свръхпечалби момента да продадат стоката си на забележителна облага ".

Кънев уточни, че съществено решение по въпроса за украинското зърно на европейско равнище ще се вземе, откакто минат изборите в Полша, която има портфолиото на земеделския комисар. Парламентарният избор в Полша ще се организира на 15 октомври.По тематиката за локалните избори евродепутатът беше безапелационен, че обединението, която държи мандата на ръководството и носи тежката отговорност, е длъжна да покаже единение преди вота, даже да няма свръхочакване за триумфална победа. " На локални избори постоянно има доста изненадващи резултати. Не бих отписал нито един град авансово ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР