Речта на омразата трябва да стане европейско престъпление.За това призоваха

...
Речта на омразата трябва да стане европейско престъпление.За това призоваха
Коментари Харесай

Евродепутати искат речта на омразата да бъде европейско престъпление

Речта на омразата би трябвало да стане европейско закононарушение.

За това приканиха през днешния ден евродепутатите на пленарна сесия в Страсбург. Те одобриха резолюция, в която упорстват страните членки (Съвета) на Европейски Съюз най-сетне да реализира прогрес по законодателството. Така съгласно тях ще бъде обезпечено съответно равнище на отбрана от ненавист за всички в Европа.

Съветът следва да одобри решение за включване на речта на омразата и закононарушенията от ненавист измежду закононарушенията в листата на закононарушения в Европейски Съюз до края на сегашния законодателен мандат, се споделя в резолюцията. Тя бе призната с 397 гласа „ за “, 121 „ срещу “ и 26 „ въздържал се “.

Това са изключително тежки закононарушения с трансгранично измерение, за които Екологичен потенциал и Съветът могат да открият минимални правила за установяване на закононарушенията и глобите.

Депутатите се стремят да обезпечат универсална отбрана за всички, със специфичен акцент върху взетите на мушка лица и уязвимите групи и общности. На този стадий наказателните закони на страните членки преглеждат речта на омразата и закононарушенията от ненавист по разнообразни способи. Правилата на Европейски Съюз се ползват единствено когато тези закононарушения са осъществени въз основа на раса, цвят на кожата, вяра, народен или етнически генезис.

Парламентът приканва Европейската комисия да обмисли „ отворен “ метод, при който основанията за дискриминация няма да бъдат лимитирани до затворен лист. Така ще се подсигурява, че разпоредбите обгръщат произшествия, " стимулирани от нова и изменяща се обществена динамичност ". Свободата на изложение, колкото и значима да е тя, не би трябвало да се употребява като щит против омразата. Злоупотребата с интернет и бизнес модела на платформите на обществените медии способства за разпространяването и усилването на речта на омразата.

Членовете на Екологичен потенциал също приканват и за особено внимание на малолетните лица, в това число във връзка с малтретиране в учебните заведения и кибертормоза. Евродепутатите желаят постоянна нормативна рамка за жертвите с образование за съответните експерти и ограничения за гарантиране на безвреден достъп до без значение правораздаване, профилирани услуги за поддръжка и компенсации за жертвите, както и безвредна среда за възстановяване на докладването на произшествия.
Слабаков: Нима няма омраза към хетеросексуалните или християнството?
Българският евродепутат Андрей Слабаков от Вътрешна македонска революционна организация и групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) се изрече остро против резолюцията по време на вчерашния спор. Той бе единственият представител от страната ни, който се изрече.

„ Това е опит да се криминализира персоналното мнение на хората, които не са съгласни с болшевишката идеология на ръководещите. Тук се пазят характерни идентичности и всеки опит за рецензия към тях се дефинира като ненавист и фашизъм. Защото е доста елементарно да хвърлиш своите съперници в пандиза “, съобщи Слабаков.

И попита:

„ Защо речта на омразата е такава единствено когато е ориентирана към малцинства или хомосексуални? Нима няма ненавист, ориентирана към хетеросексуалните или към християнството? “

Според евродепутата въпросът за речта на омразата не е е значим за 90 % от хората в Европейски Съюз.

„ Те, както и аз, се интересуваме дали някой е честен, почтен, доброжелателен и съчувствен. Политическата пристрастност, половата ориентировка или възможната етническа принадлежност са нещо прекомерно персонално. Ето за какво това искане не съставлява хората, а политиците. Европейската общественост се нуждае от правдивост, а не от привилегия за малцинствени групи “, приключи българският представител.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР