Речните корита на територията на София са над 120 км

...
Речните корита на територията на София са над 120 км
Коментари Харесай

Почистват се речните корита в София, работи се по 111 обекта

Речните корита на територията на София са над 120 км и в този момент е моментът те да бъдат почистени, с цел да се предотвратят възможни наводнения. " В момента се работи на 111 обекта, към този момент 30 км са почистени ", съобщи в ефира на bTV Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община.

" Почистват се храстите, с цел да са проходими коритата и водата да минава гладко. Служителите обикалят подмостовите уреди, с цел да ревизират за паднали дървета. ", разясни Димитров.
 Въвеждат непрекъснато наблюдаване на реките Янтра и Белица Въвеждат непрекъснато наблюдаване на реките Янтра и Белица
Община Велико Търново вкара непрекъснато наблюдаване на реките Янтра и Белица. Чрез телеметрична система на всеки 15 минути в контролния...

Той още веднъж предизвести софиянци да не изхвърлят боклуци в речните корита и уточни, че постоянно измежду разчистените боклуци има строитени материали, изхвърлени облекла, остарели гуми и други.

Почистването на речните корита би трябвало да завърши до края на август, тъй като през септември равнището на водата се подвига и влизането на техника не е допустимо.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР