Реанимациите в болниците на Лазурния бряг са препълнени заради COVID-19.

...
Реанимациите в болниците на Лазурния бряг са препълнени заради COVID-19.
Коментари Харесай

Реанимациите в болниците на Лазурния бряг са препълнени заради COVID-19

Реанимациите в лечебните заведения на Лазурния бряг са претъпкани поради COVID-19 . Медиците са загрижени от внезапния растеж на заболеваемостта, която надвишава 1 000 случая на 100 000 поданици, съобщи БГНЕС.

Болничните заведения в Южна Франция, изключително в района Прованс-Алпи-Лазурен бряг, работят в условия на оптимално натоварване поради внезапния скок на случаите на COVID-19, като в някои от тях реанимациите са 99% запълнени. Това заяви в ефира на радио Europe 1 доктор Паскал Крепе – професор по едидемиология и биостатистика в Школата за високи проучвания в региона на публичното здраве (EHESP).

Според данните за натовареността на лечебните заведения, Южна Франция към този момент е в доста затруднено състояние. В района Прованс-Алпи-Лазурен бряг реанимационните отделения към този момент са запълнени 99% от потенциала си, а лечебните заведения започнаха да пренасочват пациенти към други райони.

Експертът изрази угриженост по отношение на внезапното увеличение на заболеваемостта, която приблизително в страната надвишава 1 000 случая на 100 000 поданици. Той напомни, че преди дни растежът на заболеваемостта за денонощие беше над 100 000 случая.

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще организира през днешния ден съвещание на Съвета по защита, чиято съществена тематика ще бъде противодействието на новата вълна от ковид. Веднага по-късно ще се състои съвещание на Министерския съвет, на което ще бъде показан държавен законопроект, даващ правна основа за въвеждане на имунизационен пропуск. Този документ ще размени санитарния пропуск и, за разлика от остарелия документ, той може да бъде получен единствено след имунизация против ковид или след възобновяване от COVID-19. Ваксинационният пропуск ще бъде нужен за достъп до публични места, по-специално до места за отдих и културни институции и може да бъде въведен още от средата на януари.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР