Реалните промени за глухите хора се катализираха с приемане на

...
Реалните промени за глухите хора се катализираха с приемане на
Коментари Харесай

Анна Стайкова: Реалните промени за глухите хора започнаха при правителството на Борисов

„ Реалните промени за глухите хора се катализираха с приемане на Закона за българския жестов език на 21.01.2021 година “, написа във Facebook общинският консултант Анна Стайкова.

Тя напомни, че Закона е беше импортиран в 44-то Народно заседание от Министерски съвет с министър-председател Бойко Борисов след среща с представители на глухата общественост.

„ Те и до през днешния ден описват за чисто човешката реакция на Борисов и бързото предписание да се задейства процедурата по входиране, разискване и приемане на Закона “.

Стайкова акцентира, че Столична община е първата, която организира необятна полемика по тематиката, на база на която станахме и първата община, осигуряваща досегаемост при административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица.

„ Координирах тематиката и реализирах резултати, които се признават от всички организации на и за глухата общественост за позитивни и съответни на техните потребности. И освен това - надградих с действия за приобщаване на глухите хора в живота на нашия град “, добави Стайкова.

Тя благодари на глухата общественост за признанието, по отношение на напъните, и се надява, че хората вършат разлика от обещания и планове и действително свършена работа. „ Ние от ГЕРБ-СДС работим съгласно потребностите на хората и даваме решения на проблемите “, добавя Стайкова. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР