Реалните мотиви за искането на оставката на председателя на ДАНС

...
Реалните мотиви за искането на оставката на председателя на ДАНС
Коментари Харесай

Радев: Не може да се иска оставка на председател на ДАНС заради липса на доверие от премиера

Реалните претекстове за настояването на оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев са известни от дълго време и те стоят в оня запис. Една власт е мощна със съблюдаване на закона, а не с позиционирането си над него. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Внимателно слушах премиера Денков в петък. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията за освобождение на ръководителя на ДАНС и измежду тях не попада липса на доверие от страна на премиера, акцентира Радев.

По логиката на мин.-председателя държавното управление би трябвало да си подаде незабавно оставката, тъй като голямо болшинство от българите им нямат доверие. Те са се стиснали крепко един за различен, сподели Радев.

Ще се срещна с показаните претекстове от премиера, не мисля, че би трябвало да се употребяват изборите като сюжет за нова поредна офанзива. От претекстовете, които показа министър председателят в петък оставя усещане,че оставката на Тончев се желае, тъй като е спазил закона, а не тъй като е нарушил закона. Правителството и министър председателят би трябвало да насочат вниманието си към дейностите на зам.-министъра на електронното ръководство, откъдето в действителност потегля саботажът, добави Радев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР