Реалната обстановка в Александровска болница е тежка, коментира в Денят

...
Реалната обстановка в Александровска болница е тежка, коментира в Денят
Коментари Харесай

Проф. Атанас Темелков: Влошената епидемична обстановка се дължи на закъснелите мерки

Реалната конюнктура в Александровска болница е тежка, разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " проф. Атанас Темелков, шеф Клиника по анестезиология и интензивно лекуване - УМБАЛ " Александровска ".

Има 15 пациенти на интензивно лекуване, които се постанова да бъдат следени през всичките часове на денонощието. Увеличи се броят на пациентите, които подлежат освен на интензивно лекуване, а и на наблюдаване, съобщи проф. Темелков.

Според него влошената епидемиологична конюнктура се дължи на закъснелите ограничения в обществото, както и на двойния стандарт, който се приложи към обособени браншове - нощните заведения и нощните заведения, стадионите.

Има един миг, който е доста значим при пациенти с влошено положение - началният миг на преценка на клиничното положение. Дали да постъпи в болнично заведение, или да се лекува у дома и когато тази граница се размие във времето и пациентът постъпи по-късно в болничното заведение, тогава вероятността за по-леко протичане на неговото заболяване е по-малка.

По думите на проф. Темелков няма безапелационни данни в здравната литература, които да удостоверяват, че ремдесивир и хидроксихлорохин са най-важните препарати сега. Много значим стадий от лекуването на пациенти с Covid-19 е кислородолечението.

Всички сътрудници, които са в специалността анестезиология и интензивно лекуване, са на лимита на психическите си благоприятни условия. Психологически сътрудниците одобряват доста обезпокоеното това, което става, разяснява още проф. Темелков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР