Реализирането на общите политически цели налага ускорено междуинституционално сътрудничество повече

...
Реализирането на общите политически цели налага ускорено междуинституционално сътрудничество повече
Коментари Харесай

Неджми Али: Повече сътрудничество, мерки срещу енергийната криза

Реализирането на общите политически цели постанова ускорено междуинституционално съдействие повече от всеки път. Представителите на локалните и районните управляващи биха съдействали доста в този развой, споделяйки проблемите, които са директно свързани с всекидневието на европейските жители, като дават и взор над действието на Съюза на локално равнище.

Това съобщи в Брюксел кметът на Джебел и член на Европейския комитет на районите Неджми Али. В белгийската столица се организира среща на членовете на „ Обнови Европа “ в Комитета на районите с парламентарната група на „ Обнови Европа “ в Европейския парламент. Това е първата публична среща на двете групи.

Кметът на Джебел и някогашен евродепутат насърчи построяването на сполучлив и ефикасен канал за връзка, който да ускори съдействието сред двете институции – Европейския парламент и Комитета на районите. Неджми Али, който съставлява България в асамблеята на представителите на локалните и районните управляващи в Европейския съюз, подчертава върху нуждата от сливане на напъните и взаимна работа за осъществяване на общите политически цели за обезпечаване на по-ефективен законодателен развой.

„ Напоследък сме изправени пред опустошителните последствия нa енергийната рецесия за предприятията, за дребните и междинните компании, както и за нашите жители. В този подтекст на възходяща инфлация се нуждаем от незабавни регулаторни ограничения за намаляване на последствията от енергийната рецесия. По време на януарската пленарна сесия на Комитета на районите поискахме от Комисията да предложи нужните ограничения, с цел да отговори на нуждата от финансова актуализация на към този момент утвърдените планове на Европейски Съюз заради инфлацията, която излага на заплаха тяхното осъществяване. Все още не са подхванати и препоръчани съответни ограничения в тази тенденция. Проекти от подобен темперамент има в моята община, което ни накара да предоставим съфинансиране от бюджета на общината “, уточни Неджми Али.

Относно пакета „ Подготвени за цел 55 “, кметът на Джебел акцентира, че е доста значимо да се знае, че „ универсалният метод за всички страни не би бил най-правилният, защото всички членки имат разнообразни насочни точки “.

„ Имайте поради, че би трябвало да работим за превъзмогване на социално-икономическото влияние на рецесията, за гарантиране на екологичната и цифровата промяна, и в този момент да се борим с последствията от енергийната рецесия. Намирането на устойчиви решения, съобразени с бъдещето, без да се излага на риск конкурентоспособността на нашите предприятия, в това число на дребните и междинните, следва да остане една от главните ни политически цели ”, безапелационен бе Неджми Али.

В умозаключение, той уточни, че за реализиране на общите цели, политическото семейство би трябвало да бъде интензивно на всички равнища – европейско, национално, районно и локално, и пожела тази среща да сложи началото на дългогодишно и ползотворно съдействие сред двете институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР