Реализацията на проекта Балкански поток“ на практика не е оказала

...
Реализацията на проекта Балкански поток“ на практика не е оказала
Коментари Харесай

Реализацията на „Балкански поток“ не е оказала влияние върху приходите на „Булгартрансгаз“

Реализацията на плана „ Балкански поток “ на процедура не е оказала въздействие върху приходите, които постъпват в сдружението „ Булгартрансгаз “. Това стана ясно при чуването на служебния министър на енергетиката Андрей Живков в Народното събрание.

Финансовите резултати на сдружението в годините преди и след стартирането в деяние на плана са съотносими, посочи министърът:

„ Похарчени са 2,5 – 3 милиарда лева, а резултатът е същия като предната година. Ако се твърди, че инвестицията от 2,5 милиарда лв. ще се възвърне за 10 години, това значи, че тя би трябвало да усили годишния доход жестоко с 250 млн. лв. “.

В Министерство на енергетиката не е постъпвала публична информация за заличаване на документи в „ Булгартрансгаз “, сподели още министър Живков в отговор на въпрос на депутата от „ ИТН “ Иван Хиновски.

Министър Живков изрази терзание, че финансовото положение на „ Булгартрансгаз “ заплашва реализацията на нови планове

„ Казах, че имаме терзания, че, в случай че финансовата активност и финансовата част на „ Булгартрансгаз “ се развива по този метод, има заплаха да бъдат застрашени нови планове. Не мога да ви кажа какви нови планове има, тъй като, когато изисках капиталовата стратегия на „ Булгартрансгаз “, тя не бе предоставена на министерството. Исках на нейна база да направя разбор дали има заплаха за капиталовата стратегия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР