Реалистично е дерогацията за Лукойл“ да падне през февруари, заяви

...
Реалистично е дерогацията за Лукойл“ да падне през февруари, заяви
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: С ГЕРБ и ДПС вървим в една посока

Реалистично е дерогацията за „ Лукойл “ да падне през февруари, съобщи депутатът от ПП-ДБ
„ От самото начало сме да се спре дерогацията.  Дерогация имаше, защото е мъчно за рафинерията да разчита на различен вид нефт, първо би трябвало да се преустрои. “ Това сподели пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев във връзка импортираното от Делян Добрев от ГЕРБ настояването за анулация на дерогацията на „ Лукойл “ в тридневен период.

„ Особеността е, че когато бяха наложени глобите, себестойността на съветския нефт спадна внезапно. Целта беше приходите от продажбите на тези горива да отиват в бюджета или в цените на, само че това не се случи. Малко откакто беше контрактувана дерогацията, кабинетът " Петков " падна и никой от служебното държавно управление не направи проект по какъв начин приходите да влязат в българския бюджет и да се отразят в намаляване на цените на горивата. Става въпрос за няколко милиарда лв. за година и половина “, съобщи Мирчев.

„ Някои настояват, че „ Лукойл “ стартира да заплаща налози това не е правилно. В най-хубавия случай за тази година „ Лукойл “ ще платят към 430 млн. лв. налози, което е нищо. Ние не желаеме 400 млн. лв., а всичките 4 милиарда лв. за годините обратно “, добави той.

„ Искането на Делян Добрев дерогацията да отпадне незабавно е мъчно да се случи. То може да бъде употребявано от някого да се сътвори разтърсване на пазара на горива. Реалистичният период може би е до края на февруари “, разгласи депутатът от ПП-ДБ.

Той отговори и на въпрос дали се усеща спокоен за ориста на държавното управление.

„ Не сме били спокойни в нито една година в последните няколко години. Не сме били спокойни, откогато стартира войната на Путин в Украйна. Фактите обаче са, че служебните държавни управления на Радев не бяха потребни за България и ни тласкаха към Евразия. Заедно с партиите, които поддържат държавното управление – ГЕРБ и Движение за права и свободи, вървим в една посока и реализираме част от задачите, които сме си сложили “, сподели още Ивайло Мирчев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР