Реал Мадрид стана шампион по футбол на Испания за 34-и

...
Реал Мадрид стана шампион по футбол на Испания за 34-и
Коментари Харесай

"Реал" Мадрид е шампион на Испания за 34-и път!

" Реал " Мадрид стана първенец по футбол на Испания за 34-и път в своята история! " Белите " имаха потребност от единствено 2 точки, с цел да станат недостижими на върха и ги прибавиха към актива си с успеха с 2:1 над " Виляреал ".

Точен на два пъти за " Реал " беше Карим Бензема. Той откри резултата в 29-ата минута, а в 77-ата извърши безгрешно дузпа, отсъдена за нарушаване против Рамос. Всъщност испанецът пръв опита шанса си, вратарят на " Виляреал " мазета, а Бензема вкара топката във врата. След консултация със системата VAR, реферът даде опция на " белите " да пребият дузпата и тогава френският нападател беше непогрешим от бялата точка.

Снимка: Reuters

Единственото попадение за противниците на първенците вкара Висенте Ибора в 83-ата минута.

До края на мача вратарят Тибо Куртоа направи няколко отлични спасявания, с цел да може купата още веднъж да дебаркира във витрината на " Реал ".

Мадридчани не бяха ставали първенци на страната си от сезон 2016/2017. До края на акцията остава единствено още един кръг, който ще се изиграе в неделя (19 юли).

Снимка: Reuters

Основният преследвач на " Реал " - " Барселона ", загуби от " Осасуна " и по този начин разреши разликата сред двата отбора да стане 7 точки - 86 за " белите " и 7 за каталунците.

" Реал " продължава да държи върха за най-вече трофеи от Ла Лига. " Барса " е на второ място с 26 първи места.

Снимка: Reuters

Зинедин Зидан беше отпред на отбора и при предходния триумф на Кралския отбор в шампионата. Така той към този момент има 3 трофеи на " Реал " в кариерата си - две като треньор и една като футболист (2002/2003).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР